Nu är Leksand bara en seger ifrån. Tacka ur-masen Tomas Forslund för det.

– Nu har vi skaffat oss matchboll, säger veteranen efter segern mot Björklöven.

Leksand-keepern Sean Gauthier gjorde sitt bästa för att hålla uppe spänningen i går.

Endast ett fåtal ur Leksands spelartrupp har rätt att kalla sig tvättäkta dalmas. En av dem är Tomas Forslund, fostrad i Borlängeklubben HC Dobel.

Och när det behövdes som allra bäst klev den 33-årige veteranen fram i matchvinnarrollen i det viktiga bortamötet mot Björklöven.

Med själ och dalahjärta.

– När vi låg under med 3–1 i andra perioden blev vi lite förbannade. Vi hade ett psykologiskt övertag på ”Löven” efter vår upphämtning hemma i Leksand, säger Forslund.

Tillsammans med kedjekamraterna, Niklasarna Eriksson och Persson, låg han bakom fyra av fem mål mot Björklund.

Ser fram emot rysaren

Forslund var i allra högsta grad regissören bakom den spektakulära vändningen med tre mål på fyra minuter. Först prickade han in 4–3-målet i powerplay i slutet av den andra perioden och sedan matchavgörande 5–4 i slutperioden.

– Det här var en verklig måstematch för oss, vi hade lite tur som fick med oss tre poäng. Björklöven pressade oss under långa stunder, säger ”Forsa”.

Efter att ha fått nästan hela säsongen förstörd på grund av skador har Tomas Forslund blivit en joker i Leksands kamp om elitseriebiljetten. Och i morgon kväll kan ”Återtåget” bli verklighet.

Matchen mot AIK blir en riktig rysare.

– Samtidigt är det ju den här matchen vi har längtat efter hela säsongen och den chansen ska vi ta.

Har du något särskilt knep för att överlista suveräne AIK-målvakten Niklas Bäckström?

– Ett stenhårt slagskott i krysset brukar alltid fungera, säger Tomas Forslund.