Modo tog uddamålsseger – hakar på toppen

Publicerad 2018-02-11

En målsnål match slutade i en 1–0-seger för Modo hemma mot Vita Hästen.

I och med de tre poängen knapar laget från Örnsköldsvik in på lagen just ovanför i tabellen - om än med en match mer spelad.

I dagens enda match i hockeyallsvenskan tog Modo emot Vita Hästen hemma i Fjällräven Center. Vita Hästen som inför matchen tagit två raka bortasegrar mot Karlskoga och Oskarshamn, men dessförinnan varit sämsta bortalaget i hela serien.

Det var också hemmalaget som tog tag i taktpinnen inledningsvis, där man vann skotten i första perioden med 14–6.

Nära självmål

Perioden slutade dock 0–0, där Örnsköldsvikslagets bästa möjligheter kom i inledningen i ett numerärt överläge. Men Pontus Sjögren, tidigare i Malmö Redhawks, stod pall i Vita Hästen-kassen. Bortalagets Jens Hellgren var även nära att styra in pucken i egen kasse, men lyckades med nöd och näppe hålla den utanför.

Henrik Nyberg var sedan nära att trycka in 1–0 för bortalaget efter fem minuter av andra perioden, efter en finfin passning från Jesper Samuelsson, men Erik Hanses räddade.

Annars var det Modo som var närmast att trycka in pucken i mellanperioden, men 0–0 stod sig även inför tredje.

Målet kom till slut

Dödläget skulle dock komma att brytas 5.24 in i tredje perioden. Modo-backen Oscar Hedman följde med upp i ett anfall och avslutade en retur från Tobias Ericsson in i nätmaskorna. Hedmans fjärde mål för säsongen.

Trots chanser från båda håll stod sig resultatet 1–0 matchen ut. Modo knaprar därmed in på Almtuna och Björklöven strax ovanför i tabellen, där det nu skiljer två poäng.

Modo är dock kvar på sjundeplatsen, medan Vita Hästen återfinns tia i tabellen.