Tungt för svensken i natt

Fem insläppta mål. Bara 70 i räddningsprocent.

Då fick Henrik Lundqvist lämna isen i New York Rangers match mot New Jersey i natt.

– Det var en tuff kväll. Jag tror inte jag ska analysera det för mycket. Det är bara att gå vidare, säger han till espn.com.

Lundqvist blev utbytt för tredje gången den här säsongen i förlustmatchen mot New Jersey.

15.19 in på andra perioden, efter att ha släppt in fem av totalt 17 skott, fick han lämna över målvaktsjobbet till Alex Auld. Brian Rolston gjorde 5–3-målet som skrämde Lundqvist av isen. Devils kunde vinna matchen med 6–3 till slut.

Det var uppförsbacke för Lundqvist, liksom hela Rangers, den här kvällen. Hemmalagets 2–1-mål, med 1.43 att spela av den första perioden, ändrade riktning på Olli Jokinens klubba. Och vid 5–3-målet kom hemmalaget fem mot tre. Rangersförsvararen Dan Girardi slängde sig för att försäka avstyra, men Brian Rolstons skott gick på hans klubba och ändrade riktning.

Då var det tack och god natt för Lundqvist.

Lundqvist har startat i fyra matcher efter OS, har har förlorat tre av dessa varav två efter förlängning.

Henrik Sedin gjorde sitt 27:e och Mikael Samuelsson sitt 28:e mål för säsongen när Vancouver mötte Phoenix. Det hjälpte dock inte, Phoenix kunde vinna matchen med 4–3 efter straffar. De båda svenska målskyttarna samt Daniel Sedin noterades även för varsin assist.

Nicklas Bäckström fortsätter även han att producera. I natt noterades han för en assist i matchen mot Carolina som Washington kunde vinna med 4–3 efter förlängning.

Varsin assist svarade även Henrik Tallinder och Loui Eriksson för när Buffalo och Dallas möttes. Tallinder hade störst anledning att vara glad efteråt, hans Buffalo vann matchen med 5–3.