Föll mot jumbon – då jublade Malmö

Publicerad 2013-02-23

Playoffplatsen kunde säkras i praktiken.

Då kollapsade Oskarshamn mot jumbon Karlskrona och släppte in fyra mål på åtta minuter.

Seger efter ordinarie matchtid och Malmös och Moras chans att komma ikapp hade endast varit teoretisk.

Oskarshamn såg också ut att vara på väg att säkra playoffplatsen mot Karlskrona, då Giulio Scandella och Linus Morin gjorde två snabba mål i mitten av den första perioden.

Men sedan kom raset. Med en sekund kvar till den första periodvilan reducerade Andreas Elofsson för Karlskrona och åtta minuter in på mittperioden hade jumbon gått ifrån till 5-2-ledning.

Oskarshamn reducerade visserligen två gånger om, men lyckades inte komma ikapp och föll till slut med 4-6.

Smålänningarna har fortfarande sex poäng till godo på Malmö och Mora med tre omgångar kvar att spela.