Håller du med?

Skriva dina betyg i kommentarsfältet.

MÅLVAKT

Anders Nilsson Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Ny bra match av Nilsson som verkligen tävlar om varje puck. Bäst minns vi straffräddningen. Enda plumpen var Kanadas kvittering till 2–2.

BACKPAR

Mattias Ekholm Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Kommentar: Får enormt förtroende och förtjänar varenda minut. Rejäl i egen zon och offensivt driver han ofta upp pucken, bland annat vid 2–0-målet.

Johan Fransson Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Spelar också mycket, och gör det bra, men stundtals blir det lite slarvigt. Som vid Kanadas första mål.

Tim Erixon Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Kommentar: Det syns att självförtroendet inte är på topp i spelet med puck. Spelade som vanligt mycket i box play och gjorde det bra.

Erik Gustafsson Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Kommentar: Missat tre matcher och spelade med stora marginaler i första perioden. Tog en slarvig utvisning där Kanada senare kvitterade till 2–2. Brände jätteläge strax innan avgörandet.

Niclas Burström Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Kommentar: Inne på de två första målen framåt. Väger lite lätt, men gör en klart godkänd insats. Svårt när han inte spelar något i special teams.

Niclas Andersén Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Lite kantig med pucken ibland, men defensivt finns det inte mycket att klaga på. En kämpe som det alltid går att lita.

Magnus Nygren Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Kommentar: Spelar i princip bara power play och har en extremt svår uppgift att komma in i matcherna när det blir så få möjligheter som under första halvan

FORWARDS

Förstakedjan

Joakim Lindström Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Gjorde viktiga 0–1. Blir alltid farligt när Lindström är på isen. Skicklig med puck och ser isen bra. Utgick skadad i slutskedet.

Mikael Backlund Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Tre Kronors bästa center. Spelar med stort självförtroende. Har den där Foppa-förmågan att alltid få pucken med sig.

Oscar Möller Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Var osynlig i långa perioder, tyvärr. Kom aldrig riktigt in i matchen. Hade få avslut på mål för att vara nummer 45.

Andrakedjan

Linus Klasen Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Påpassligt när han skottade in 0–2 i början av andra perioden. Blev matchavgörande mål. Tog en helidiotisk utvisning i slutet av andra perioden.

Calle Järnkrok Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Åker. Skjuter. Sliter. Försöker. Vill. Måltorka. Bänkad i PP. Kan mer. Vill mer.

Gustav Nyquist Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Härligt jobb vid Tre Kronors andramål. Jobbade fast puck och såg en fri Klasen. Får mer istid i powerplay nu, i ny omgivning.

Tredejekedjan

Simon Hjalmarsson Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Väldigt nyttig i boxplay. Gör aldrig en dålig match. Expert på att ta bort stjärnor. Vi gillar Hjalmarsson.

Mattias Sjögren Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Leder Tre Kronors just nu bästa powerplay. Gör succé i det här VM-et. Kan det leda till NHL eller KHL?

Jimmie Ericsson Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Så allround och så jobbig att möta. Finns ingen som kan skymma en målvakt som Jimmie E kan. Har bra fart på rören.

Fjärdeformationen

Dick Axelsson Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Dicken har gått från en anonym roll i fjärdekedjan till att äga offensiv zon i powerplay. Har en hög högstanivå. Skön teknik. Uppflyttad till 1:a-enheten på slutet.

Nicklas Danielsson Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Spelar i stort sett bara i powerplay. Härligt skott, men inte så mycket mer. Otacksam uppgift i VM.

Joel Lundqvist Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

Orsakade Kanadas straff via en dålig passning i mittzonen. Förlorade teken vid Kanadas 2–1-målet. Inne på två Kanada-mål.

Dennis Rasmussen Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Får inte så mycket speltid. Mycket åkstark och laglojal. Gör inte bort sig.