Den galna matchen mellan Frölunda–Örebro hade allt.

Till sist bröt göteborgarna sin dystra hemmasvit och vann med 6–5.

– Svängigt, säger tvåmålsskytten Johan Sundström i C More efteråt.

Frölunda HC

Det var händelserikt i Göteborg.

Minst sagt.

Frölunda hade fyra raka hemmaförluster, och hade blivit nollade i två raka, men redan 14 minuter in i mötet med Örebro trodde nog de flesta att göteborgarna spräckt målnollan.

Johan Sundström bröt in mot buren och tryckte in pucken, men målet dömdes bort eftersom videorummet inte ansåg att hela pucken passerat mållinjen

– Det går tydligen inte att se att pucken är inne på domarnas bilder. Men jag har bilder där jag ser att pucken är över mållinjen. Det är konstigt. Jag säger som Nord (Mikael, domaren), att nu vänder vi blad, sa Roger Rönnberg i C More i den första perioden.

Kovacs gjorde hattrick

Det bortdömda målet kunde ha blivit en snackis efteråt.

Men det överskuggades av en rad andra händelser.

Matchen hade nämligen allt, och lite till, skulle det visa sig.

Efter 2–2 på tavlan efter 40 minuter fick publiken i Scandinavium uppleva en galen tredje period.

Örebro tog ledning, Frölunda kvitterade, och sedan följde en kaos-minut med tre olika utvisningar på 55 sekunder.

Galen avslutning

Kort därpå kontrade Robin Kovacs in 4–3 och fullbordade sitt hattrick.

Då trodde Örebroforwarden att han skulle bli matchhjälte.

Det trodde senare även Frölundas Christian Folin som var sist på pucken efter att Frölunda blixtvänt till 5–4-ledning på en minut och åtta sekunder.

Men matchen gick till förlängning när Örebro kvitterade – med nio (!) sekunder kvar.

Frölunda kunde till sist pusta ut efter att ha vunnit straffläggning och samtidigt brutit sin jobbiga hemmasvit.

– En svängig match, konstaterade Johan Sundström, som dock gjorde två mål efter det bortdömda målet, i C More.