Mardrömmen fortsätter för Leksand

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Leksand har nio raka förluster, för andra gången den här säsongen.

Nye tränaren Ulf Samuelsson har noll poäng på fem matcher.

– Vi ska ta in en psykolog från och med i morgon, säger han.

Nästa drag för att Leksand ska vända mardrömssäsongen är att ta in psykologen Tobias Lundgren.

– I den tredje perioden blev vi tomma fysiskt och psykiskt, vi gjorde många individuella misstag. Tobias Lundgren är professor och kommer från Karolinska och jag har jobbat med honom i Modo, jag vet att han är kapabel att få spelare att må bättre när de har tuffa situationer framför sig som vi har nu, säger huvudcoachen Ulf Samuelsson.

Är det psykologiskt det som hände i tredje perioden?

– Det är det vi inte vet, vi vet inte om de blir trötta fysiskt eller om de blir mentalt trötta. Nu ska i börja jobba med båda områdena, vi ska köra lite hårdare och vi ska börja med en sportpsykolog.

Psykologiska smällar

Borta mot Djurgården på Hovet kom de psykologiskt tuffa smällarna en efter en.

I den första perioden gjorde Djurgården 1–0 efter 38 sekunder, och 2–1 med 2,2 sekunder kvar av perioden.

Matchen inleddes i stort sett med att speedige målskytten Manuel Ågren åkte rakt igenom en stor lucka mellan Leksand-backarna Daniel Gunnarsson och Philip Samuelsson.

När Leksand inledde den andra perioden starkt rann det ändå i väg till 4–1 på drygt tio minuter, 11.01 in i mellanperioden byttes Janne Juvonen ut mot Axel Brage i mål.

I slutet vid ställningen 4–2 jagade Leksand – men med 4.14 kvar visades Mattias Ritola ut två minuter för tripping och med 2.19 kvar blev det ny utvisning efter fem spelare på isen i boxplay, så 2.10 kvar fastställde Djurgården slutresultatet 5–2.

Foto: BILDBYRÅN

”Zacke” i fjärdekedjan

Tänkta stjärnan Patrik Zackrisson var nedpetad i fjärdekedjan, Thomas Valkvae-Olsen var uppsatt som 13:e forward.

– Vi måste prova på olika saker och se vad som passar. Det är många av våra stjärnor som inte har producerat som de brukar göra, säger Ulf Samuelsson.

”Zacke” själv var förstående över laguttagningen – han har bara gjort fem mål den här säsongen, 1–1 mot Djurgården var det första målet sedan den 28 december och på 14 matcher.

– Det är vad det är, vi måste testa något som fungerar för det har inte fungerat. Det är inget snack om att det är en fjärdekedja jag blir nedflyttad i, jag har inte varit tillräckligt bra så det får jag acceptera, säger ”Zacke”.

Pratar om kval

Med nio matcher kvar har Leksand 17 poäng upp till Linköping ovanför kvalstrecket.

– Vi behöver komma över en mental spärr och få självförtroende igen, en psykolog kan inte stjälpa oss utan det är bara kanon om det hjälper några. Vi lär oss inte av misstagen och måste knyta näven litegrann, det är klart att luften gått ur lite när det blev långt upp i tabellen och vi måste hitta oss själva innan kvalet, säger ”Zacke”.

Djurgården tangerade samtidigt sitt klubbrekord med tolv raka hemmasegrar och har också vunnit alla fyra matcher mot Leksand den här säsongen.

Leksand har tre förlustsviter på nio matcher de två senaste säsongerna.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!