Sågar egna laget: ”Vi ser rädda ut”

Bytte målvakt – blev krossade igen

Av: Andreas Käck, Henrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:

Det oväntade målvaktsbytet hjälpte inte.

Malmö blev återigen utspelat i Scandinavium.

– Vi ser rädda ut, säger Malmös Emil Sylvegård i C More.

Det rådde hemlighetsmakeri inför kvartsfinalmatch nummer tre, men kort före nedsläpp kom beskedet att Malmö satsar på Lars Volden i stället för Oscar Alsenfelt.

Det gick … sådär.

Frölunda rivstartade matchen och bombarderade stackars Volden, som fick släppa tre puckar förbi sig redan i den första perioden.

Grönlund (!) tvåmålsskytt

Två av målen kom, ytterst oväntat, från den defensivt lagde Anders Grönlund, som under grundserien bara mäktade med fyra mål på 48 matcher.

– Ja, man skulle ha spelat på mig som tvåmålsskytt innan matchen och sett vad det blivit för utdelning…, skrockar Grönlund i C More.

Frölunda vann även skotten med 16-5 i den första perioden.

– Ja, men vi vet att de har en ny målvakt, så det är bara att lasta på mål, säger Grönlund.

Foto: Bildbyrån

”Ser rädda ut”

Fyra minuter in i den andra perioden reducerade Marcus Björk till 3-1, men därefter fortsatte Frölundas mangling. Chay Genoway satte 4-1 och Simon Hjalmarsson ökade på till 5-1 med sitt andra för kvällen (han gjorde även 1-0-målet).

Efter den andra perioden var Malmös Emil Sylvegård duktigt besviken.

– Det är för dåligt. Första perioden är under all kritik, ingen vill vara med. Det är lite jämnare här i andra, men jag vet inte om det är så mycket bättre. Jag tycker vi ser rädda ut, säger han.

Frölunda vann till slut med 7–2.

Joel Lundqvist och Patrik Carlsson gjorde de två sista målen för hemmalaget, och Johan Olofsson gjorde Malmös sista tröstmål.

Frölunda leder nu serien med 2–1 i matcher.

– Vi var överkörda från början. Konstigt att vi återigen inte är redo. Jag kanske får göra ett bättre jobb och se till att vi startar bättre till nästa match, säger Malmö-tränaren Peter Andersson efteråt.

 
GÅ 2 FÖR 1 på SHL – Läs mer här
 

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!