Publicerad 2013-11-22

Bröt den tolv matcher långa förlustsviten

Roland Sätterman, 50, har tillfälligt tagit över huvudansvaret i Örebro efter avgående Patrik Ross.

Då var han nära tårarna – när laget genast bröt den mörka sviten.

– Det har varit en turbulent vecka, säger han med darrande röst i C More efter 2–1-segern borta mot Modo.

Efter 1–7 mot AIK i onsdags, den tolfte raka förlusten, lämnade Patrik Ross beskedet i går att han avgick som tränare för Örebro.

Samtidigt som att klubben letar en ny huvudtränare har man tillfälligt gett plats åt de assisterande tränarna, Roland Sätterman och Håkan Åhlund, att leda laget.

Och det gav effekt – direkt.

Vände på två minuter

Redan dagen efter Ross avgång bröts den långa förlustraden, trots ett tidigt underläge för Örebro borta mot Modo.

Men det formsvaga spelarna reste sig och chockade hemmalaget i upptakten av den tredje perioden.

Först kvitterade Martin Johansson på ett friläge 3.37 in i perioden, sedan gav Tim Wallace laget ledningen knappt två minuter senare.

– Vi gjorde det jäkligt bra och till slut fick vi utdelning, säger Roland Sätterman, tillfällig huvudtränare i klubben, i C More.

"Varit en turbulent vecka"

Modo tog en time out kort efter Örebros ledningsmål, men det hjälpte föga. Bortalaget höll undan och är äntligen vinnare i SHL igen.

Segern fick Sätterman att vara nära tårarna i C More-intervjun efteråt.

– Nu slipper vi tjafsa om förluster. Det var rättvist, vi har jobbat hårt för det här, säger han tårögt och med darrande röst.

När kommentatorn sedan konstaterade att Sätterman verkade känslosam efter segern, svarade han:

– Ja... Det har varit en turbulent vecka, visst fan är det här gott.