Ryssland studsade tillbaka - besegrade Kazakstan

Publicerad 2016-05-08

Även Kanada tog tre poäng - efter storseger

Efter den inledande förlusten kunde Ryssland ta turneringens första vinst.

Det efter att Kazakstan besegrats med 6-4 - i en match där det stod 3-3 efter första perioden.

Ishockey-VM

I premiären stod förhandsfavoriten Ryssland för en svag insats och blev nollade mot Tjeckien, vilka kunde vinna matchen med 3-0. I dag kunde ryssarna, som väntat, ta sin första seger i turneringen när de besegrade Kazakstan med 6-4. Segern satt dock långt inne för ryssarna. De tog visserligen planenligt ledningen men enbart 81 sekunder senare kunde Dustin Brown kvittera och ytterligare 58 sekunder senare gjorde Roman Starchenko 2-1 till Kazakstan. Ryssarna kom dock tillbaka och efter en målrik första period, som slutade 3-3, kunde de gå till vila efter den andra perioden med en 4-3-ledning.

”Gör många misstag”

En minut in på den tredje perioden kom dock kallduschen - då Kazakstan kvitterade till 4-4. Ett Ryssland som var pressat efter premiärförlusten och dessutom vann dagens skottstatistik med 49-19 lyckades dock reda ut situationen via mål av Anton Belov och Roman Lyubimov.

– I dag var vi lite lugnare (än mot Tjeckien reds. anm.) men vi gjorde fortfarande många misstag. När vi började göra mål fick vi självförtroende, sade Rysslands lagkapten Pavel Datsyuk till mästerskapets officiella hemsida.

Kanada vann med 7-1

I den andra andra matchen under söndagen kunde Kanada ta sin andra seger i turneringen. Efter att besegrat USA med 5-1 i premiären kunde Ungern i dag slås tillbaka med 7-1.

– Jag fokuserar inte på resultatet. Det är inte så viktigt för oss. Jag är nöjd med spelet överlag, framförallt i den första perioden när vi spelade aggressivt, sade Ungerns förbundskapten Rich Chernomaz till mästerskapets hemsida efter matchen.

Under söndagen spelas ytterligare fyra matcher, däribland Sverige - Danmark.