Uppdaterad 2014-10-23 | Publicerad 2014-10-22

Fin skalp i Haparanda

VIK börjar få ordentlig ordning på torpet.

Mot Asplöven kom fjärde raka segern.

– Det känns som vi tagit oss ur gropen nu, säger tränaren Martin Flander efter 6-2 mot Asplöven.

Gulsvarta Västerås storform håller i sig, efter den tuffa starten på hockeyallsvenskan. Borta mot serieledarna Asplöven bjöd gästerna på ett rejält målkalas. VIK inledde bäst och tog också ledningen två gånger om innan Haparandalaget vaknade till. Luke Salazar och Jacob Lagace förde Asplöven tillbaka till 2-2.

– Den sista halvan av första perioden gjorde mig irriterad, vi inledde egentligen andra på samma sätt men hade en ruskig effektivitet, säger VIK-coachen Martin Filander till Sportbladet.

Ward byttes ut

I andra perioden hade bortalaget marginalerna med sig och Robert Lantosi gjorde enkelt 3-2 efter en tavla av Asplövens målvakt, Samuel Ward. Ward byttes ut direkt efter målet.

VIK fortsatte att trumma på och hade sedan full kontroll på händelserna i den trygga 6-2-segern.

Asplöven behåller trots förlusten sin serieledning. Västerås har klättrat till åttonde plats i tabellen.

– Grabbarna känner sig inte nöjda med en åttondeplats, med det ingångsvärden vi hade inför den här säsongen. Vi kommer fortsätta att jobba hårt, säger Filander.

En bra bit längre ned längs kusten, närmare bestämt i Umeå, var det jämnare mellan Björklöven och Vita Hästen. Norrköpingslaget jagade kvittering men med mindre än två minuter kvar slog Nicklas Johansson pucken i tom kasse till 3–1-seger. Det var hans andra mål i matchen.

Ytterligare ett stycke söderut körde Timrå över Karlskrona och vann med 5–2 efter två mål av Jens Westin.

När merparten av lagen spelat 16 matcher skiljer det bara åtta poäng mellan ledande Asplöven och Björklöven på 13:e och näst sista plats i tabellen.