Skellefteå fortsätter att vinna hemma

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-09

Flera JVM-spelare tillbaka när Linköping besegrades med 5–2

Skellefteå AIK tog en mycket viktig seger hemma mot Linköping. Hemmalagets hemvändande JVM-spelare hade en avgörande roll. Slutresultatet skrevs till 5–2.

– Vi får vara nöjda med det här, sade Skellefteå JVM-spelare Adam Larsson.

Linköping har gått som tåget i elitserien och har vunnit elva av de tolv senaste matcherna. Det såg ut som gästerna var på väg mot ytterligare en seger. I första perioden gjorde laget både 1–0 och 2–0.

– Första perioden var inte bra från vår sida, tyckte David Rundblad.

”Skönt att vara hemma igen”

Han och hans tre lagkamrater i Skellefteå AIK landade i torsdags efter att ha spelat hem bronset i JVM.

– Så här i efterhand får man vara nöjd med det, men det är ändå skönt att vara hemma igen, sa Rundblad.

Och det syntes att han trivdes. Trots att han inte har hunnit vila ordentligt gick han in och var planens bästa spelare. Men i andra perioden var det fler i hemmalaget som höjde sig.

– Vi tog oss i kragen. Då lyfte sig alla. Det blev harmoni och då är det roligt att spela.

Pavel Skrbek gav Skellefteå nytt hopp i andra perioden när han slog in reduceringen 1–2 i spel tre mot fem.

Adam Larsson övertygar

Den stora vändningen kom i andra perioden, men gav resultat i sista perioden. Backen David Rundblad visade stor klass, när han spelade fram Pierre Bellemare till kvitteringen i början av tredje perioden.

– Jag väggspelade med Forssell och åkte in i offensiv zon. Sen var det bara att droppa till Bellemare. Han är ju vår sniper, sade Rundblad.

Målet gav ännu mer energi till hemmalaget, som också kunde fullborda vändningen några minuter efter kvitteringen.

Den här gången var det JVM-spelaren Adam Larsson som visade hög klass.

– Jag fick skottläge och såg att Jimmie var på väg in framför mål. Jag väntade med att skjuta för annars hade målvakten räddat enkelt.

Jimmie Ericsson gled in framför målet och styrde in pucken bakom Christian Engstrand i gästernas mål.

Linköping började jaga kvittering och Andreas Jämtin försökte få igång sitt lag genom att kasta handskarna mot Skellefteås back, Jyri Marttinen.

Fjärde raka hemmasegern för Skellefteå

Det gav ingen effekt, utan i stället kunde förre LHC-backen, Ivan Majesky skjuta in 4–2. Och släkten skulle fortsätta att vara värst. För när Linköping tog ut målvakten och satsade med sex utespelare, slog Tomas Surovy in pucken i tom kasse och fastställde slutresultatet till 5–2.

– En väldigt viktig vändning för oss, tyckte Rundblad som har anpassat sig till stor rink väldigt fort.

Adam Larsson har förklaringen till att det har gått så snabbt att anpassa sig.

– Man har blivit väldigt snabb i tanken under JVM.

För Skellefteå var det här en väldigt viktigt seger. Laget har haft det väldigt tungt på slutet, men lördagseftermiddagens seger var ändå fjärde raka vinsten på hemmaplan.