Lundqvist stoppade Alfredssons Ottawa

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-03

Sveriges OS-målvakt Henrik Lundqvist ledde Rangers till en viktig seger, när han i natt stoppade 24 av 25 skott mot Daniel Alfredssons Ottawa.

Nu har Rangers närkontakt med slutspelslagen.

Stoppade Ottawa Henrik Lundqvist stoppade 24 av 25 skott och låg bakom New York Rangers segern över Ottawa i natt. FOTO: AP

Formstarka NY Rangers kämpar för att hamna på rätt sida om slutspelsstrecket. I natt kom tredje raka tvåpoängaren – mycket tack vare lagets svenske målvakt Henrik Lundqvist, som räddade 24 skott i 4-1-segern över Ottawa.

Men det började inte bra för gästerna Rangers. Redan efter 3:51 avslutade Milan Michalek ett tre mot två-läge på bästa sätt. Lundqvist hann inte med i sidledsförflyttningen när Jason Spezza la en fin öppnande passning till Michalek.

Daniel Alfredsson fick också en passningspoäng på målet – veteranens 50:e poäng för säsongen och 599:e assist i karriären.

Ottawas lagkapten hade sedan ett öppet backhandläge i andra perioden, men fick se sin OS-lagkamrat stoppa skottet.

Senators andra svensk, unge rookiebacken Erik Karlsson, fick hela 25:29 i speltid.

Ryan Callahan, nybliven OS-silvermedaljör för USA, ledde Rangers offensiv med två mål i andra perioden – en period som slutade 4-0 till Rangers.

I och med segern gick Rangers upp på samma poäng som åttondeplacerade Boston Bruins i Eastern Conference, men ligger alltjämt under slutspelsstrecket eftersom Manhattanlaget spelat två matcher mer än Bruins.