Malmö vann superderbyt

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-09

Jesper Damgaard matchvinnare med sina tre mål

Veteranbacken Jesper Damgaard började på bänken mot Rögle, men sedan kom han in i den tredje perioden och sköt tre mål.

Malmö vann derbyt med storsiffrorna 7-3.

– Jag tror aldrig jag gjort tre mål innan, säger matchhjälten.

Veteranbacken Jesper Damgaard, 35, fick utstå mycket kritik förra säsongen, men i den tredje perioden i det heta derbyt mot Rögle steg han fram och skottade in hela tre puckar, hans första fullträffar för säsongen, och det gav Malmö segern inför över 12 000 åskådare.

Ställningen inför den sista perioden var 2-2, innan Damgaard slog till.

Danskens 3-2 och 4-2 var så gott som identiska där han i backposition skottade in pucken bakom Joel Gistedt.

Sedan gjorde han också 6-2, också det genom ett mäktigt skott – anmärkningsvärt med tanke på att Damgaard gjorde noll mål ifjol.

– Jag säger inte så mycket, jag tror aldrig jag har gjort tre mål innan. Jag fick börja på bänken men sedan komma in och göra detta, säger en glad Damgaard till Viasat Hockey.

Samtliga mål kom efter passningar från danska landsmän, Nichlas Hardt och Morten Green.

– Det är som i landslaget, Morten brukar hitta mig och då är det bara att smälla till, säger Damgaard.

”Det var riktigt skönt”

Malmö öppnade matchen bäst och gjorde i den första perioden 1-0 genom Jan Urbas efter snyggt förarbete av Nichlas Hardt och Calle Söderberg.

Rögle fick spela i fem mot tre i en minut men kunde inte överlista Markus Svensson. Istället kom utdelningen i den andra perioden där Alexander Johansson och Victor Bartley vände matchen till en 2-1-ledning för Rögle.

Innan den andra perioden var över gjorde Calle Söderberg 2-2 efter ett effektivt förvaltat friläge, och i den tredje perioden drog Malmö alltså ifrån tack vare Jesper Damgaard.

Matchen slutade 7-3 efter att Jan Urbas fastställt slutresultatet i tom bur.

– De här poängen var livsviktiga för oss, annars hade det sett tungt ut, säger Damgaard till Viasat Hockey.

– Det här var riktigt skönt, speciellt att göra det mot just Rögle inför en fullsatt hemmaarena.