Löven klättrar efter seger i toppmötet

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-10-20

”Vi kände att matchen var vår”

Björklöven klättrade till tredjeplatsen i hockeyallsvenskan efter 6-4 hemma mot Södertälje.

Segerreceptet: stabilt försvarsspel och effektivt anfallsspel.

Ändå blev det rejält spännande mot slutet när SSK pressade för att komma ikapp.

Björklöven fick en smakstart med 1-0 redan efter 1.24 - och det var en gåva från Södertäljes unge målvakt Jhonas Enroth, 18.

Johansson skulle dumpa pucken ned i SSK:s försvarszon - men råkade träffa mål. Till allas stora förvåning letade pucken sig in bakom den olycklige Enroth.

– Vi fick ett billigt mål i början och kände att den här matchen var vår, säger Lövens coach Joakim Fagervall till TV4 plus.

Löven effektiva

I spel fem mot tre och fem mot fyra kunde sedan Södertälje vända matchen med två snabba mål, men hemmalagets Jimmy Blixt kunde kvittera till 2-2 innan pausvilan.

I den andra perioden tog SSK ett fastare grepp om spelet – men det var Björklöven som gjorde målen. Först slog Daniel Olofsson till redan 49 sekunder in i perioden. sedan utökade Erik Forssell till 4-2 efter 11.13.

”Överkonstruktiva”

SSK vann skottstatistiken med 17-8 i perioden, men Tomas Sehlstedt i hemmakassen spelade stabilt och såg till att Löven gick till pausvila i ledning.

När sedan Jonnie Karlsson gjorde 5-2 efter 50 sekunder av den tredje perioden såg matchen ut att vara avgjord.

Men efter Johan Sjödell-Wiklanders reducering till 3-5 i power play och Carter Trevisanis välplacerade 4-5 bakom en skymd Sehlstedt fick matchen nytt liv.

– Vi hade bra kontroll när det stod 5-2. Sen blev vi lite överkonstruktiva i stället för att bara lyfta djupt och de fick luft under vingarna när de gjorde 5-3, säger Fagervall till TV4 plus.

Tidvis var trycket mot Björklöven-målet stort – men Sehlstedt höll undan och Johan Bergmark fastställde slutresultatet 6-4 i tom bur med 18 sekunder kvar av den tredje perioden.

I och med segern klättrar Löven till tredjeplats i hockeyallsvenska tabellen efter suveräna Rögle och just Södertälje – som inkasserade säsongens andra förlust.