Uppdaterad 2022-12-27 | Publicerad 2022-12-26

11–0 mot Österrike.

Juniorkronorna hade lekstuga i JVM-premiären.

– Vi visar bra spelglädje där ute, säger förbundskapten Magnus Hävelid i SVT.

Österrike brukar vara ett tacksamt motstånd för Sverige i JVM-sammanhang. Så även i dag när Sverige vann med tvåsiffrigt och målvakten Carl Lindbom höll nollan.

– Vi gör en bra match. Vi spelar ödmjukt och får ner puckarna djupt. Vi nöter ner dem över 60 minuter, säger Lindbom i SVT.

Juniorkronorna vann skotten i första perioden med hela 21–3, även om det ”bara” stod 2–0 på resultattavlan.

– Vi ska fortsätta att bombardera deras målvakt och sätta några till, sade 1–0-skytten Isak Rosén till SVT i paus.

Bytte målvakt efter sex mål

Sagt och gjort.

Den andra perioden var bara 48 sekunder gammal när Rosén gjorde 3–0 från snäv vinkel. Det var startskottet för det österrikiska raset.

Halvvägs in i matchen stänkte Jonathan Lekkerimäki in 6–0, vilket fick Österrike att byta målvakt.

Nio olika målskyttar

När Benedikt Oschgan räddade sitt första skott några minuter senare hade Liam Öhgren och Calle Odelius redan hunnit utöka ledningen till 8–0.

I den tredje perioden fortsatte målen att trilla in och Sverige vann till slut med 11–0, med nio olika målskyttar.

Sverige spelar sin andra match mot Tyskland 19.30 svensk tid i morgon, tisdag.

Sverige kör över Österrike i JVM-premiären.