LHC vidare till kvartsfinal i CHL

Uppdaterad 2016-11-09 | Publicerad 2016-11-08

Även Växjö vidare efter förlängningsdrama

Marcus Högberg spikade igen.

Då räckte det med ett Linköpings-mål för att avancera vidare till CHL-kvartsfinal.

Även Växjö är vidare efter ett videogranskningsdrama i förlängningen.

Linköping åkte till bortamötet med IFK Helsingfors i CHL-åttondelen med bräckliga 1-1 med sig i bagaget.

Och det blev en ny tajt match.

Garrett Roe satte 1-0 i mer eller mindre öppen bur efter fint förarbete av Andrew Gordon i första perioden.

Svenskmöte troligt

Därefter blev det en duell mellan hemmalaget och Marcus Högberg. Totalt avlossade man 36 skott men LHC-målvakten motade allihop och ledde därmed sitt lag till kvartsfinal.

– Det är två tajta matcher, båda lagen har chanser i båda matcherna och vi är glada att vi kunde gå vidare, säger Dan Tangnes i SVT och fortsätter:

– Vi vill vinna allt vi tävlar i och vi är glada att gå vidare, säger han.

I kvarten väntar ett svenskmöte då Frölunda slog ut Eisbären Berlin med totalt 10–2.

Även Växjö gick vidare till kvart efter stor dramatik. Saipa hade 3-2 med sig från första mötet och såg länge ut att kunna stå emot Växjö. Men med knappt fyra minuter kvar av ordinarie tid tog Calle Rosén matchen till förlängning med sitt 3-2-mål.

Tre mot tre-spelet höll sedan på att gå hela de tio minuterna ut, men i sista minuten snappade Erik Josefsson upp en puck på egen blå och åkte sig fri. Hans backhand i nättaket räckte dock inte för att få fira direkt utan först efter att domarna videoförsäkrat sig om att pucken inte hade gått i ribban kunde Växjö jubla.

”Roligare tv”

– Vi spelade relativt bra hela matchen och det enda vi inte fick var utdelning. Men vi tågade på och det gav resultatet till slut, säger Sam Hallam i SVT.

Han var dock inte så förtjust över att avgöra matchen med tre mot tre i tio minuter.

– Vill man att det ska avgöras sportsligt vet jag inte om tre mot tre i tio minuter är det bästa, men det är business och roligare tv, säger han.