Succén: Poäng i sju raka matcher

Av: Anna Lindbäck

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: FREDRIK KARLSSON, BILDBYRÅN

KARLSTAD. Poäng i sju raka matcher och lite av en matchhjälte mot Linköping.

Men Magnus Nygren kräver mer av sig själv.

– Det är lite svårt att uppskatta det när man inte får bekräftelsen helt och hållet i spelet, säger Färjestads lagkapten.

Färjestad har under pågående säsong varit lite av ett berg- och dalbanelag. De har blandat topprestationer med magplask. De senaste omgångarna har man haft extremt svårt att plocka viktiga trepoängare. Faktum är att Färjestad bara tagit tre poäng vid två tillfällen sedan slutet av november: mot Örebro 20 december och mot Linköping i går.

– Det var skönt och viktigt att vi kunde visa för oss själva att vi kan vara så här bra om vi spelar på rätt sätt. Att äntligen få en trepoängare är så klart jätteviktigt. Utan att ta något från Rögle som vi mötte senast, så spelar Linköping med hög fart och då blir man tvingad till ett annat spel. Det är bara att sätta fart på grejerna för annars är det kört, säger Magnus Nygren.

”Var med Chris Lee...”

Nygren är en av spelarna i FBK som har en fin poängsvit bakom sig. Han har nämligen gjort poäng i sju raka matcher. En bedrift han inte tror sig ha upprepat sedan tiden med en viss poängspruta.

– När jag senast hade en sådan poängsvit? Det var nog när jag hade Chris Lee bredvid mig. Men det är lite svårt att uppskatta det när man inte får bekräftelsen helt och hållet i spelet. Det är klart att man känner att man bidrar men jag hade uppskattat det mer om resultaten gått vår väg lite mer, säger Nygren.

SHL-tabell är extremt jämn för tillfället. Inför matchen låg FBK på en niondeplats i ligan, en poäng efter Linköping som hade parkerat på en femteplats. Men det svänger snabbt och i samband med segern kunde FBK kliva förbi Linköping. Nu återfinns värmlänningarna på en sjundeplats, två poäng före LHC som ligger på en åttondeplats.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!