Nylander fortsatt poängstark när Toronto vann

Publicerad 2022-01-06

Två nya assist och poäng i sju matcher i rad.

William Nylander är fortsatt het och var högst bidragande när Toronto besegrade Edmonton med 4–2 och tog sin femte raka seger.

William Nylanders fina poängform i NHL håller i sig.

Under natten till torsdag stod den 25-åriga svensken för två assist när Toronto hemmabesegrade Edmonton med 4–2. Det innebär att Nylanders svit med poäng i raka matcher nu är uppe i sju (5+7 på dessa). Totalt 15 mål och 18 assist på 31 matcher.

Det var redan i den första perioden som Nylander hamnade i poängprotokollet.

John Tavares gav Maple Leafs ledningen efter knappa fem minuters spel och i slutet av perioden kvitterade T-J Brodie till 2–2 med halvminuten kvar. Båda målen med assistpoäng till Nylander.

Mål för tredje matchen i rad

Efter en mållös mittperiod kunde Ilya Mikheyev ge Toronto ledningen på nytt med nio minuter kvar att spela. Ryssen gjorde sin blott tredje match för säsongen på grund av skadefrånvaro och redan här kom det tredje målet.

Alexander Kerfoot kunde 15 sekunder från slutvisslan pricka in slutresultatet 4–2 i öppen kasse. Detta var Torontos femte raka seger.

Dystrare för Edmonton som med en lång skadelista där bland annat superstjärnan Connor McDavid saknas, i stället tvingades inkassera lagets femte raka nederlag. Eller i ett större perspektiv: Elfte förlusten, de senaste 13 matcherna.

Endast två NHL-matcher spelades under onsdagsnatten. I den andra besegrade Pittsburgh ett gästande St Louis med 5–3. Detta var pingvinernas nionde raka seger.

William Nylander och Toronto firar en ny seger.