Timrå sänkte Malmö efter Dahléns nya mål

Publicerad 2022-12-30

Jonathan Dalén hade gjort tre mål på två matcher.

I Timrås seger mot Malmö Redhawks nätade stjärnan på nytt.

Det var två formsvaga lag som möttes på årets näst sista dag i NHC Arena. Timrå IK och Malmö Redhawks har båda bara tagit tre poäng på de fem senaste matcherna.

Det blev hemmalaget som kan gå in i det nya året med en skön känsla. Efter en mållös första period satte Jonathan Dahlén 1-0 tidigt i andra. Det är stjärnans fjärde mål på de tre senaste matcherna.

Bröt måltorkan

Innan perioden var slut ökade Emil Pettersson på till 2-0. Malmö jagade en kvittering, men lyckades aldrig få in någon puck.

I stället kunde Sebastian Hartmann bryta sin tre månader långa måltorka och sätta 3–0 i tom kasse.

– Det var ganska lugnt i dag. I tredje har de egentligen ingenting, säger Timrås målvakt Jacob Johansson efter tredje raka hållna nollan till C More.