18 år på elitnivå – men har aldrig tränat tuffare

Publicerad:
Nicklas Danielsson.
Foto: BILDBYRÅN
Nicklas Danielsson.

HOCKEY

GÄVLE. Nicklas Danielsson, 35, har spelat elithockey i 18 år. 

Men Brynäs veteranforward har aldrig upplevt en tuffare försäsong än den som nya tränaren Peter Andersson just nu genomför:

– Nej, det kan jag helt ärligt säga.

Nicklas Danielsson och Brynäs räckte inte till mot Örebro, som fullt välförtjänt vann med 4–1. Brynäs möte med Örebro var Gävlelagets blott andra träningsmatch för säsongen. För Örebro var det den femte.

Och det syntes sannerligen i den första perioden som Örebro vann med 2–0, och det kunde ha varit mer. Gästerna vann bland annat skotten med 13–3 och var steget före i det mesta. 

Varken Brynäs tränaren Peter Andersson eller rutinerade forwarden Nicklas Danielsson var nöjd med perioden. 

– VI spelar inte efter de riktlinjer vi har lagt upp. Vi gör lite småfel överallt, säger Andersson till C More: 

– Även om det bara är andra träningsmatchen kan vi fortfarande göra rätt saker därute. Nu tappar vi mitten för mycket, ”pinchar” lite här och var. Vi gör en en ganska skral första period, säger Danielsson också det till C More.

Hyllar nya tränaren

Brynäs ryckte upp sig i den andra perioden och fick också målmässig kontakt när Adam Pettersson och nämnde Danielsson på ryskt manér spelade bort Örebroförsvaret innan Emil Molin kunde lägga in pucken i tom bur.

Men Brynäs kom inte närmare . I stället kunde Joonas Rask göra 3–1 i powerplay i den tredje perioden. Sedan fastställde Linus Öberg slutresultatet i tom bur.

Brynäs har bytt tränare till den här säsongen och enligt Nicklas Danielsson har Peter Andersson satt avtryck direkt i sin nya klubb:

– Han kommer in med bra pondus och attityd. Vi jobbar hårt varje dag, vilket visserligen alla lag gör, men jag har aldrig tränat så här hårt under en försäsong, det kan jag helt ärligt säga. Vi har bra självförtroende när vi tränat så hårt och det kommer att märkas under säsongen, säger Danielsson.


FREDAG 28 AUGUSTI: Se SSK–Brynäs exklusivt – gå med i Plus

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!