Ett spelsuget AIK dominerade från första stund och vann till slut med 5–1.

Nyförvärvet Clay Wilson dödade matchen med sitt 4–1-mål i powerplay.

– Det var en stor lättnad, säger Wilson efter första poängen i AIK.

Hovet börjar bli den hemmaborg AIK vill att den ska vara.

Senaste hemmamatchen avfärdades serieledarna Timrå med 3–1, och när Västervik gästade Stockholm under söndagen var det mest bara ett lag på isen.

Anton Holm visade vägen med ett klassmål i första perioden. Holm stack iväg på sin vänsterkant, bröt in framför mål och fintade bort Jonas Fransson till 1–0.

I andra fyllde Eric Castonguay och Jens Jakobs (straff) på till 3–0 och matchen kändes körd för gästerna. Skotten efter två perioder var hela 30–7 till hemmalaget.

Wilsons första mål – en projektil

Västervik repade mod i tredje och fick med sig en tidig, viktig reducering genom Pierre Gustavsson. Men när samme Gustavsson drog på sig en utvisning var det ridå för bortalaget...

Nyförvärvet Clay Wilson pangade in sitt första mål i AIK-tröjan i sin sjätte match för klubben. Wilson fick pucken centralt vid offensiv blå och hade all tid i världen att ladda ett slagskott – som satt i nättaket.

– Fem matcher utan poäng är frustrerande för en spelare för mig. Så det var väldigt skönt att få göra ett mål idag, säger 34-åringen till Sportbladet.

”Visar vilket slags lag vi är”

När hemmalaget fick ytterligare ett powerplay strax därpå fastställde Jesper Frödén slutresultatet till 5–1.

5–1 är ett bekant resultat för AIK – som förlorade med samma siffror senast mot Oskarshamn. Amerikanen medger att ”Gnaget” fortsätter blanda och ge under årets säsong.

– För det mesta har det varit bra, men senast var lite av ett bottennapp. Men jag tycker vi studsade tillbaka bra idag och visade vilket slags lag vi är.

Norin sköts ur matchen

Lite smolk i hemmalagets glädjebägare:

Strax innan första periodpaus täckte Eric Norin, som inledde matchen i första backpar, ett skott på olyckligt vis. Pucken träffade 26-åringen rakt i ansiktet och Norin blev liggande en stund på isen.

När backen kom upp på benen fördes han direkt ut i omklädningsrummet, och kom inte tillbaka mer i matchen.

– Det är inget brutet men vi måste säkerställa att det inte rör sig om någon hjärnskakning också. Vi hoppas han är med mot Leksand på fredag, säger tränare Tomas Mitell.

I och med segern är AIK bara tre poäng från Oskarshamn på andra plats.

I söndagens andra match knep Vita Hästen alla poäng borta mot Björklöven. Två powerplaymål i andra perioden bäddade för bortalagets 2–1-seger.