Uppdaterad 2016-12-08 | Publicerad 2013-01-18

Blev liggandes på isen

Karlstad.  Färjestad körde över Rögle resultatmässigt – och fysiskt.

Joakim Nygård åkte ut med ett matchstraff efter en otäck tackling på Richard Lintner.

– Jag tyckte att det såg illa ut när han låg där. Vi får se vad domarna bedömer det som efter matchen, säger Färjestad-tränaren Leif Carlsson.

Färjestad BK

Rögle jagade reducering mot Färjestad när det smällde till i Löfbergs Lila Arena.

Richard Lintner var på väg ut ur egen zon när Joakim Nygård kom in från vänster och smällde in i honom, med vad domarna bedömde som en armbåge.

Handskarna flög iväg när han hårt slog i isen och när han sedan stilla låg kvar tvingades läkaren springa in.

”Förlitar mig på domarna”

Stämningen lättade när Lintner efter ett tag tog sig upp för egen kraft och lämnade rinken – likt Nygård, som fick matchstraff.

– Jag förlitar mig på domarna. Vad jag tycker är helt ointressant, säger Rögle-tränaren Janne Karlsson.

– Jag tyckte att det såg illa ut när han låg där. Men han var ju ute och spelade sen, så det tog nog inte så illa Vi får se vad domarna bedömer det som efter matchen, säger Färjestad-tränaren Leif Carlsson.

Eftersom Joakim Nygård bara fick ”game misconduct” får han ingen automatisk avstängning över nästa match.

Överkörning

Hela Rögle blev lika överkört i de två första perioderna, och när bortalagets mål väl kom i slutet av andra perioden hade Färjestad redan gjort fyra.

I och med matchstraffet fick de en chans att ta sig tillbaka in i matchen, men hemmalaget lyckades hålla tätt och punkterade sedan tillställningen när Jack Connolly fastställde slutresultatet 5-1.

– Det var en lagseger. Vi hade en stor femminutare, men vi spelade av den bra, säger Connolly till C More efter matchen.

Eftersom Timrå förlorade sin match är ställningen under kvalstrecket oförändrad, med Rögle som tabelljumbo.