Publicerad 2013-01-27

Ingen rolig kväll för förre FBK-målvakten

Christopher Nilstorp skadade sig mot St Louis Blues.

Christopher Nilstorp andra NHL-match för Dallas Stars slutade trist.

NHL-rookien släppte först in fyra mål och fick sedan lämna isen skadad när Stars föll mot St. Louis Blues med 4–3.

– Han vred ljumsken, förklarar Dallas-coachen Glen Gulutzan.

12.19 in i den tredje perioden tvingades Nilstorp lämna över målvaktsjobbet till Kari Lehtonen. Då hade svensken räddat 25 av 29 skott.

Den förre Färjestads-målvakten kan inte lastas för de fyra insläppta målen.

– Han vred ljumsken och vi såg honom kämpa efter det. Han ville fortsätta men vid den tidpunkten var vi bara ett i från så vi gjorde bytet, säger Dallas-coachen Glen Gulutzan.

Tråkigt för svensken som fått chansen efter storspelandet mot Minnesota i debuten då han stoppade 30 av 31 skott.

Två mål av Perron

Efter att Dallas haft ledningen efter den första perioden (2–1) vände St Louis på matchen i mellanrundan. Tre mål, varav två från David Perrons klubba, avgjorde tillställningen. Patrik Berglund fick även en assist (mycket vacker passning!) till Chris Stewarts 3–2-mål.

Hemmalaget Dallas reducerade till 3–4 i början av den tredje perioden, men trots några vassa chanser lyckades hemmalaget inte få in en kvittering.