Tre mål på fem minuter sänkte Brynäs

Två Djurgårdsmål i box play och 3-0 på mindre än fem minuter.

Mardrömsstarten sänkte Brynäs – som dessutom fick Jakob Silfverberg skadad.

– Det är för dåligt, det får inte hända. Jag vet inte vad vi gör, men det är jävligt slarvigt i alla fall, säger Sebastian Lauritzen.

Brynäs fick en riktig mardrömsstart mot Djurgården. Redan efter två minuter gav Mattias Karlsson hemmalaget ledningen, snyggt framspelad av Andreas Holmqvist.

Kort senare satte John Norman 2-0 i numerärt underläge efter att ha åkt ifrån Ryan Gunderson och tryckt in en backhand.

Lauritzen reducerade

Minuten senare kom nästa mål – också det i box play. Brynäs orkade inte försvara och Jonas Almtorp kunde sätta 3-0 efter bara 4.51.

Då fick Brynäs nog och tog time out. Johan Holmqvist fick lämna målet och Niklas Svedberg kom in.

Men raset fortsatte. I mitten av den första perioden satte Marcus Nilsson 4-0.

– Det är för dåligt. Det får inte hända. Jag vet inte riktigt vad vi gör, men det är jävligt slarvigt i alla fall, säger Sebastian Lauritzen till Canal plus.

Silfverberg skadad

Lauritzen tände dock Brynäs hopp genom att reducera till 1-4 före periodpausen. Brynäs spelade upp sig i den andra perioden. Men det blev inte mål förrän Daniel Widing reducerade med åtta minuter kvar av matchen.

Närmare än så kom dock aldrig Brynäs.

Dessutom fick laget Jakob Silfverberg skadad efter att Josef Boumedienne tacklat in honom i sargen.

Silfverberg grinade illa, tog sig för axeln och kom inte tillbaka i matchen.

– Det är ett ledband i axeln som är skadat. Landslagsspel är inte aktuellt, säger Brynäs masör Glenn Hellström till Sportbladet.

Boumedienne punkterade i stället matchen i tom kasse med drygt minuten kvar att spela.