Förlust trots storspel – då fick Jämtin nog

LHC bröt sviten men föll ändå

Linköping bröt måltorkan efter drygt 206 minuter och spelade stundtals ut Modo.

Trots det förlorade laget med 1-2 efter förlängning.

Då fick Andreas Jämtin nog och snackade till sig en utvisning i ren frustration.

Linköping kom till matchen mot Modo med fem raka förluster i baken. Trots det var det gästerna som var det klart bättre laget i matchen.

– De visade upp ett bra spel med mycket självförtroende även om man inte kan tro det. Stundtals spelade de ut oss tyvärr, säger Modos Nicklas Danielsson i Canal Plus.

Danielsson stor hjälte

Då kom också utdelningen för Linköping. Efter 206 minuter och 50 sekunder utan ett enda mål petade Carl Söderberg äntligen in pucken till 1-1 i den tredje perioden. Men inte mycket går LHC:s väg just nu – trots att laget fick lite medgång när Modo fick ett mål bortdömt efter att Dick Axelsson åkt in i Fredrik Norrenas målområde.

Nicklas Danielsson hade då redan gjort 1-0 för Modo efter bara några minuter av matchen och i förlängningen höll sig 27-åringen framme igen och slog in segermålet 2-1 i power play. Detta sedan Linköpings lagkapten Magnus Johansson visats ut för en tripping.

”Billiga utvisningar”

– När de fick sitt bortdömda mål börjar de få sina utvisningar med sig. Det är några billiga utvisningar tycker jag, säger Carl Söderberg som ändå försökte se något positivt:

– Vi tar ändå med oss jättebra spel, mycket skott och en poäng.

Det osar ändå av frustration kring krislaget. Det syntes inte minst på Andreas Jämtin som fick nog i förlängningen, snackade till sig en utvisning på tio minuter och lämnade båset innan Modos avgörande.