Berglunds hattrick bakom sen vändning

Publicerad 2015-01-03

Carl Berglund

Karlskogas segersvit lever vidare efter en galen vändning i slutminuterna.

Underläge med 1-3 mot Södertälje blev till en 4-3-vinst efter ett hat trick av Carl Berglund.

– Jag är ju nöjd om jag gör ett mål då och då ibland, säger Berglund till Sportbladet.

Årets första match såg också ut att betyda den första förlusten på tio matcher för Karlskoga när Rickard Palmberg gjorde 3-1 till Södertälje i slutet av andra perioden.

Men i tredje perioden stod värmlänningarna för en storartad vändning.

Med sju minuter kvar att spela av matchen styrde Gustaf Thorell in ett power play-mål som godkändes ett lång videogranskning.

När matchklockan sedan stod på 17.26 prickade Carl Berglund, som även gjorde Karlskogas första mål i matchen, in kvitteringen.

Och det slutade inte där.

Första gången på den här nivån

Med 58 sekunder kvar satte Berglund också 4-3 och fullbordade sitt hat trick.

– Det är första gången det händer i allsvenskan. Det var helt sjukt. Jag har aldrig varit med om det och kommer nog inte vara det igen. Det var roligt, men det göttaste var att vi vände och vann tionde raka, säger Carl Berglund.

Då Malmö förlorade mot Västerås innebär segern att tvåan Karlskoga krympte avståndet till förstaplatsen till fyra poäng.

– Framför allt är vi trygga med vårt försvarsspel och målvaktsspel. För att kunna vinna tio raka är inte anfallsspelet det viktiga, utan då måste man kunde falla tillbaka till ett bra försvarsspel. Där har vi varit jävligt stabila, säger Carl Berglund.

Södertälje har bara en poäng ned till negativt kval.

Det var inte bara i Södertälje som en dramatisk vändning utspelade sig.

Även i bottenmötet mellan Timrå och Björklöven hade hemmalaget en 3-1-ledning inför tredje perioden. Men Björklöven stod för inte mindre än fyra mål under matchens sista 20 minuter och klättrade ovanför det negativa kvalstrecket.

Den tredje vändningen i hockeyallsvenskan i dag stod Mora för.

Med tre minuter kvar av ordinarie matchtid satte Christopher Fish sitt andra mål för kvällen och kvitterade till 2-2 mot Almtuna. En och en halv minut senare gjorde sedan Alexander Hilmerson 3-2 och fixade dalalagets första seger på sju matcher.

I Haparanda såg tabelltrean Karlskrona till att hålla sin ledning till slutsignalen, trots att Marcus Fagerudd kvitterade till 3-4 för Asplöven med fem minuter kvar att spela.

Kelsey Tessier stod för två mål och en assist och Jimmy Andersson noterades för ett mål och tre assist i KHK:s seger.

Den NHL-meriterade backen Mike Vernace gjorde sitt första mål och sin första assist i Rögle när skåningarna slog Oskarshamn med 4-1 på hemmaplan. Även forwardsförvärvet André Deveaux stod för en fullträff.