Tumult efter Rögles nya jättevändning

Publicerad 2015-03-07

Är i topp i slutspelsserien

Matchen mellan Rögle och Karlskoga avslutades med tumult.

Då hade hemmalaget precis vänt 1–4 till seger på straffar och tagit andra raka segern i slutspelsserien.

Rögle stormar mot SHL-kval.

Rögle tar sig framgångsrikt fram i den allsvenska slutspelsserien och det genom att hämta upp tunga underlägen.

Mot Malmö blev 0–2 till 5–2 – och mot Karlskoga började det ännu värre.

Fem minuter in i den andra perioden satte Gustaf Thorell 4–1 för gästerna. Sedan påbörjade Rögle upphämtningen.

Daniel Sylwander gjorde 2–4 och bara sekunder in i tredje tryckte Jesper Jensen upp pucken i nättaket i powerplay.

Smoterman hjälte

Ändå såg Karlskoga ut att gå mot seger, men bara en och en halv minut från slutet kom kvitteringen genom Ludvig Rensfeldt. Efter en mållös förlängning väntade straffar – där Jordan Smotherman blev ensam målskytt och stor hjälte.

När Daniel Wessner bommade sin straff var det avgjort och efter det var det heta känslor. Alla spelare var på isen och i klungan uppstod bråk. Flera av dem lämnade sedan isen utan att tacka varandra.

Rögle leder slutspelsserien på sju poäng, Karlskoga är fyra på tre.