Nytt styrkebesked av Rögle

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-12-01

Drar ifrån efter seger i seriefinalen

Succélaget Rögle har fortfarande bara förlorat en enda match under ordinarie speltid.

I seriefinalen mot Södertälje visade serieledarna återigen styrkebesked när de vann med 3-2.

Även om SSK skapade de flesta chanserna i den första perioden var det Rögle som fick utdelning. Patrik Zackrisson gjorde periodens enda mål efter 10.46.

Resultatet speglade inte riktigt matchbilden. SSK vann skotten med hela 5-12. Men Röglemålvakten Andreas Andersson höll tätt mellan stolparna och räddade lagets ledning.

I mittperioden blev det en radikal förändring spelmässigt. Hemmalaget vaknade upp och insåg allvaret. Skåningarna totaldominerade och pepprade skott mot SSK-målvakten Jhonas Enroth.

Drar ifrån i tabellen

SSK fick en fin möjlighet att komma in i matchen i power play.

Istället kontrade Mattias Carlsson in utökningen till 2-0.

Och innan perioden var över slog Fredrik Persson till i numerärt överläge. 3-0. SSK var i brygga.

Men hemmalaget kanske var lite för avspända och åkte på en dubbelutvisning i början av tredje perioden.

SSK tog vara på möjligheten och gjorde två mål i numerärt överläge. Johan Olsson och Stefan Bemström gav gästerna hopp.

Två minuter från slutet åkte Rögles Peter Jönsson ut för interference. Södertälje tog ut målvakten men kunde inte rubba Ängelholmslaget.

I och med segern drar Rögle ifrån i toppen. Nu ligger laget elva poäng före tabelltvåan SSK.