Tremålsskytten Mattias Weinhandl bakom segern

Linköping fortsätter att vara starka hemma.

I kväll slog laget HV71 med 6-3.

Matchhjälte: Mattias Weinhandl, som stod för tre mål.

– Jag tycker vi gör en väldigt bra match igen, säger Weinhandl till PPV.

Linköping tog sin tredje raka seger när gästande HV71 fick stryk på Cloetta Center i kväll.

Matchhjälte blev Mattias Weinhandl, som stod för 3-2, 4-2 och 5-3.

Janne Karlsson, tränare i LHC, var nöjd med matchen – men siktar redan mot nästa drabbning:

– Vi får njuta i kväll en timme eller två, vi har Skellefteå på lördag, säger han till PPV.

”För många misstag”

Målskyttet inleddes av hemmalagets Mikael Håkanson, men HV71 svarade snabbt med två mål av Jan Hrdina – tongivande i sitt lag i kvällens match.

Men LHC kom tillbaka. Efter Niklas Olausson 2-2-mål i början av andra perioden var det dags för Mattias Weinhandl, som slog in 3-2, 4-2, och 5-3, efter att Jukka Voutilainen reducerat för HV71 i fjärde minuten av den tredje perioden.

Joakim Eriksson slog in slutresultatet 6-3 när tre minuter återstod av matchen.

Kent Johansson, tränare i HV71, var missnöjd med sitt lag:

– Vi gjorde lite för många misstag matchen igenom, vi bjöd på ett par mål, säger han till PPV.

HV71, som fortfarande leder serien, möter Södertälje hemma på lördag.