Tung förlust för Leksand mot jumbon

Uppdaterad 2015-11-16 | Publicerad 2015-11-14

Västerås upp på andraplats

Leksand åkte på en tung förlust när man föll mot jumbon Sundsvall på bortais.

Samtidigt klättrade Västerås upp till andraplats i tabellen när man äntligen bröt den fyra matcher långa förlustsviten.

Leksands IF

Leksand hade tagit poäng i de fyra senaste matcherna, även om det två gånger blivit strafförluster.

Men poängtrenden höll inte i sig i mötet med jumbon och nykomlingen Sundsvall.

Söderström tvåmålsskytt

Leksand tog ledningen i den första perioden genom Johan Porsberger – men Sundsvall var det piggaste gänget för kvällen och gick upp till 2–1 efter Christian Söderströms fullträff.

Leksands Brock Montpetit har visserligen hittat målformen och kvitterade – men Sundsvall fick sista ordet när Tommy Stenqvist först satte trean och Söderström sedan följde upp med sitt andra för kvällen – 4–2 i öppen kasse.

En viktig seger för Sundsvall som klättrar upp från sin jumboplats till säker mark.

Västerås bröt förlustsvit

Västerås lyckades bryta sin negativa trend när man äntligen vann efter fyra raka förluster. Men segern satt långt inne mot gästande Pantern.

Det var 2–2 fram till att bara drygt tre minuter återstod och Linus Svedlund klev fram och avgjorde med sitt första mål för säsongen.

Västerås klättrar därmed upp till en andraplats i tabellen.