Laschs konstmål tog Frölunda vidare

Publicerad 2015-10-06

Även HV 71 klart för åttondelsfinal i CHL.

Frölunda var uträknat efter två perioder – men tog mötet med Ingolstadt till förlängning.

Där klev Ryan Lasch fram och avgjorde med ett riktigt konstmål.

– Han är killen som gör det lilla extra. Fantastiskt kul att han fick avgöra, säger tränaren Roger Rönnberg till SVT.

Frölunda HC
HV71

Frölunda var bara elva sekunder från ett fiasko i CHL.

Göteborgarna hade ett 2-4 underläge att jaga ikapp från den första matchen, och det började bra. Med bara 24 sekunder kvar av första perioden kunde återvändande Pontus Widerström hamra in ledningsmålet.

Sedan tog det stopp. Sverigebekante Alexander Barta kvitterade i mittperioden och Frölunda hade två mål att hämta in under den avslutande perioden.

Och det lyckades man med. Elias Fälth reducerade. Och med elva sekunder kvar av tredje perioden dundrade en annan högerfattad back, Lukas Bengtsson, in kvitteringen.

Och i förlängningen bjöd Ryan Lasch de 1 706 åskådarna i Frölundaborg på stor show.

Säsongens mål

Amerikanen tog pucken från egen zon, lurade bort hela det tyska laget innan han med en backhand sprätte upp pucken i nättaket.

– Den var helt okej mål… Nej, men han är matchvinnare och killen som gör det lilla extra. Fantastiskt kul att han fick avgöra, säger Roger Rönnberg.

Inte bara Frölunda är klart för åttondelsfinal. Även HV 71 är vidare efter 3–1 hemma mot tjeckiska Trinec.

– Vi har några förluster bakom oss men nu är vi på vinnarspåret igen, säger tränaren Johan Lindbom till SVT och syftar på tre raka förluster i SHL.

Första målet för Eidstedt

Någon stor målskytt har han inte gjort sig känd som, Axel Eidstedt. Han är mållös i sina 49 SHL.matcher och HV-backen har aldrig gjort mer än två mål under en säsong.

Men i kväll kom ett viktigt mål från den storväxte backen.

HV 71 hade 2–2 från den första matchen i Tjeckien, men förre Färjestadsforwarden Jakub Klepis gav Trinec ledningen. Då klev Axel Eidstedt fram och ordnade kvitteringen.

Chris Abbott gjorde avgörande 2–1, innan Anton Bengtsson fastställde slutresultatet 3–1 i tom bur.

För HV 71 väntar tyska Mannheim eller finska Blues i åttondelsfinalen.