AIK vann – inför storpubliken

Publicerad 2016-01-27

Fansen har börjat ge AIK sitt stöd.

I straffsegern, 4–3, mot Tingsryd i seriefinalen kom hela 7 427 åskådare – och här kommer nästa present:

Supportrarna har samlat in och överlämnat 100 000 kronor för att delfinansiera ett nyförvärv i SHL-jakten.

– Ska vi ha in någon behöver vi hjälp, säger sportchefen Anders Gozzi.

I takt med framgångarna har AIK-publiken hittat tillbaka till Hovet.

Mot Leksand på annandag jul var det fullsatt och i de två efterföljande hemmamatcherna, mot Timrå och Karlskoga, har publiksiffran överstigit 6 000.

I seriefinalen noterade AIK ännu en gång storpublik.

Hela 7 427, några hundra stolar från fullsatt, såg de svartgula ta en tidig ledning när Marcus Jonsson sköt in 1–0 efter drygt två minuters spel.

Vann på straffar

Tingsryd replikerade snabbt, men Robin Kovacs gav AIK, på straff, ledningen igen innan den första pausvilan.

Mittperioden präglades av många utvisning, men blev mållös. Men i upptakten av den tredje perioden fick Tingsryd chansen i fem mot tre i två minuter och då pricksköt backen Drew Paris in 2–2.

Men glädjen blev kortvarig.

I powerplay direktsköt Robin Kovacs in sitt andra mål och 3–2 till AIK, men sedan klev Paris fram igen, med en ny kanon, och kvitterade.

Men AIK:s storpublik, som skapade en högljudd atmosfär genom hela matchen, fick jubla i slutändan.

Laget vann på straffar, gick upp i serieledning och efteråt skanderade hemmafansen; ”Vi ska tillbaka”.

”Behöver hjälp av supportrarna”

Men de ställer sig inte bara bakom sitt lag på läktaren. Efter ett initiativ av Allmänna Supporterklubben har man också samlat in pengar för att delfinansiera en värvning – mitt i SHL-jakten.

Målsättningen var 50 000 kronor innan AIK:s 125-årsdag den 15:e februari, men det landade på det dubbla. Och i periodpausen delade fansen ut 100 000 kronor.

Sportchefen Anders Gozzi bekräftar att klubben kan ge sig ut på spelarmarknaden.

– Ska vi ha in så behöver vi ha hjälp av supportrarna. Heinerö (Nicklas) och Stefan (Johansson) är skadade, de var två spelare vi värvade under säsongen, och vi får se hur det blir där.

– Men vi kommer inte att plocka in någon som vi inte har koll på. Vi går på säkra kort. Sådana som vi vet vad vi får ut av, fortsätter Gozzi.