Uppdaterad 2016-01-25 | Publicerad 2016-01-23

HV71 körde över Modo

HV 71-backen Chris Campoli fick matchstraff när han sänkte Modos Peter Öberg med en blindsidetackling.

En tackling som fick experterna att rasa:

– Den här tacklingen är topp tre av de mest oansvariga jag sett, säger ex-domaren Thomas "Kuben” Andersson.

Det var drygt två minuter kvar av den första, mållösa, perioden mellan HV 71 och Modo när HV-backen Chris Campoli sänkte Peter Öberg med en blindsidetackling.

En tackling som fick både experter och ex-domaren Thomas "Kuben” Andersson att rasa.

– Han hoppar dessutom, det är det fulaste jag kan minnas att jag har sett på väldigt länge, den fulaste i år definitivt, säger Petter Rönnqvist och får medhåll av "Kuben”:

”Synd för Peter”

– Den här tacklingen är topp tre av de mest oansvariga jag sett, den är alldeles för hård, han hoppar in den och den träffar blindside. Jag är förvånad att en spelare som Campoli gör det.

Campoli fick ett matchstraff och kan vänta sig en längre avstängning. Peter Öberg tvingades bryta matchen med en befarad hjärnskakning.

– Det är inte så bra (med honom). Det är synd för Peter och för oss, säger Modotränaren Andreas Johansson i C More.

Även Ted Brithén lämnade isen med en befarad hjärnskakning tidigt i matchen efter en duell med Modos Bobby Butler.

Efter den olycksaliga första perioden avgjordes matchen i den andra tredjedelen. Första skrinnade Erik Andersson ifrån och snärtade dit 1-0 på en omställning och sedan satte Anton Bengtsson 2-0 till HV 71 med 3,14 kvar av perioden.

Matchen slutade 3-0 efter att Oscar Sundh punkterat tillställningen i slutakten.

– Härligt med seger efter vår match i går som vi inte alls var nöjda med, säger HV 71:s tränare Johan Lindbom.