Nära att åka ut mot Danmark – nu i final

Publicerad 2016-01-04

Bara 44 sekunder från att åka ut mot Danmark i kvartsfinalen.

Men efter att ha vänt underläge till seger mot förhandsfavoriten USA är nu Ryssland i JVM-final.

– Man får aldrig räkna bort ett ryskt lag i en semifinal, säger Patrik Ross i SVT.

Trots att USA förlorade med 1-0 mot Sverige i gruppspelet har de flesta bedömare varit överens om att amerikanarna varit ett av lagen som imponerat allra mest i junior-VM.

Ryssarna såg betydligt skakigare ut i sin kvartsfinal där man bara var 44 sekunder från ett praktfiasko mot Danmark.

Men när det gällde som mest tog ryssarna fram sin allra bästa sida. För trots att Christian Dvorak satte 1-0 i en första period som USA också förde reste sig ryssarna med besked i mellanakten. Likt den finska vändningen mot Sverige small det två gånger om inom bara ett par minuter.

Skapade tryck utan målvakt

Först kvittering av Pavel Kraskovski och sedan 2-1 av Yegor Korshkov.

Och precis som Sverige-matchen så lyckades inte heller USA skapa någon riktig forcering förrän man tog ut målvakten de sista två minuterna.

Därmed blir det Finland-Ryssland i ett hett grannmöte i finalen 19,30 i morgon. Ryssland spelar därmed sin fjärde final på sex försök. Sverige får möta USA i en kamp om bronspengen klockan 15.00.