St. Louis Blues var hårt pressade att inte förlora andra raka hemmamatchen mot Minnesota.

Då klev Blues svensk-ryska radarpar fram och räddade hemmalaget.

Det kan låta lite tidigt att prata om måstematch redan i den andra åttondelsfinalen. Men efter att Minnesota stulit en första bortaseger i den första åttondelen så var St. Louis Blues hårt pressade när lagen i kväll återigen möttes i Scottrade Center.

Och när det behövdes som mest så var det lagets två stora poängkungar, Alexander Steen och Vladimir Tarasjenko, som anförde laget.

13 minuter in i första perioden sköt Steen ett skott som Tarasjenko kunde peta in returen på. Bara fem minuter senare var det dags igen, Alexander Steen hittade en passning rakt igenom Wilds zon i powerplay som Tarasjenko tog hand om och skickade in till 2-0 ur nästan ingen vinkel alls.

Hattrick punkterade matchen

Minnesota skapde ordentlig nerv i matchen med Marco Scandellas 1-2-mål men när Wild jagade kvittering klev St. Louis andre svensk, Patrik Berglund, fram och avgjorde matchen med en soloaktion till 3-1.

Som grädde på Blues-moset så avslutades matchen med att hattarna åkte in på isen när Vladimir Tarasjenko satte hattrickmålet i öppen bur till 4-1.

Därmed står matchserien 1-1.