Skellefteås succéduo placeras i Schweiz

Av: Robert Rosén

Publicerad:
Uppdaterad:

Uppgifter: Johansson och Wallson flyttar till Schweiz

Skellefteås general manager Lars Johansson och tränare Hans Wallson ska ha gjort klart med en ny klubb.

Enligt Tages Anzeiger har duon skrivit på för schweiziska ZSC Lions.

– Jag har inga kommentarer, säger Hans Wallson.

2008 tog Lars Johansson över som general manager i Skellefteå AIK. Efter att ha tagit tillbaka klubben till Elitserien och gått till fem raka SM-finaler meddelade han tidigare under våren att han lämnar klubben.

– Lasse har utnyttjat en klausul i sitt kontrakt men han får inte arbeta för en annan SHL-klubb, sa klubbdirektören Pea Israelsson då.

Skrev på för några veckor sedan

Det blir dock inte en flytt till Ryssland, vilket det tidigare ryktats om. Den schweiziska tidningen Tages Anzeiger menar nämligen att Johansson istället kommer ta över Zürch-klubben ZSC Lions. Enligt tidningen, som hänvisar till ”pålitliga svenska källor”, ska ett kontrakt skrivits på för några veckor sedan men av hänsyn till att Skellefteå AIK är kvar i slutspelet har man valt att vänta med att offentliggöra nyheten.

Det är dock inte bara Johansson som lämnar Skellefteå för ZSC Lions. Tages Anzeiger skriver nämligen att Skellefteås dubbla guldtränare Hans Wallson, som har ett utgående kontrakt, flyttar med Johansson till Schweiz. Enligt tidningen kommer Johansson ta ett steg tillbaka och dela på tränarjobbet med Wallson.

– Jag har inga kommentarer, säger Wallson som förklarar att han kommer meddela sin framtid när säsongen är slut.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!