Svenske 20-åringen inledde målskyttet för Toronto

I fjol etablerade han sig i laget.

Nu vill William Nylander ta nästa steg.

Fortsätter 20-åringen med sådana här styrningar upp i krysset blir det knappast några problem.

Förra säsongen satte den då 19-årige William Nylander 6 mål på sina 22 matcher för Toronto. Till 2016-17 vill han etablera sig som en av stjärnorna i det unga laget, vars NHL-premiär är två veckor bort.

Ett steg dit är att glänsa i försäsongsmatcherna. William Nylander var med på isen mot Buffalo i torsdags, i en 0–0-historia som hans lag slutligen förlorade på straffar.

Returmötet under fredagsnatten, svensk tid, blev långt ifrån mållös. Det såg en nu 20–årig svensk till.

Mål på styrning

Fem minuter in i första perioden sköt Jake Gardiner ett lågt skott som William Nylander styrde upp i höger kryss. Svensken såg närapå häpen ut när han lyfte händerna för att fira den eleganta 1–0-träffen.

Jonas Enroth, med ett förflutet i Buffalo, stod halva matchen för Toronto och släppte in ett mål i en match som slutade 8–1 (Peter Holland och Matt Hunwick gjorde två mål vardera). Noterbart var också att Williams lillebror Alexander Nylander spelade i torsdags men inte i fredagens storförlust.

Toronto Maple Leafs öppnar den här NHL-säsongen med att möta Ottawa Senators 12 oktober.