Matchfakta 26/2

Buffalo–Philadelphia 3–4

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-26

(3–2, 0–0, 0–1, 0–0, 0–1)

Första perioden: 1–0 (6.31) Derek Roy 24 (Jaroslav Spacek), 2–0 (6.42) Clarke MacArthur 8 (Jason Pominville, Tim Connolly), 3–0 (14.16) Jason Pominville 18 (Tim Connolly, Jaroslav Spacek), 3–1 (14.33) Jeff Carter 20 (Mike Knuble, Randy Jones), 3–2 (16.21) Scott Hartnell 20 (Patrick Thoresen).

Tredje perioden: 3–3 (12.45) R.J. Umberger 12 (Braydon Coburn, Mike Knuble) spel fem mot fyra.

Straff: 3–4 Daniel Briere.

Skott: 29–35 (12–11, 11–9, 5–12, 1–3).

Utvisningar, Buffalo: 6 x 2 min, 1 x 5 min. Philadelphia: 5 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 18 690 (i HSBC Arena).

Målvakter:

Buffalo: Ryan Miller 91,4%, istid 65.00

Philadelphia: Martin Biron 89,7%, istid 65.00

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid

Henrik Tallinder, b, Buffalo 0, 0, 1, 2, -1, 24.36

Matchen: Släkten var återigen värst. Buropen lyfte nästan taket på HSBC Arena när den före detta Buffalo Sabres-spelaren Daniel Briere, 30, tog sats för den sjätte – och eventuellt sista – straffen i straffavgörandet. Den numera Philadelphia Flyers-spelaren var dock iskall och satte pucken bakom Ryan Miller i hemmamålet. Målet innebar inte bara att Flyers vänt 0-3 till seger med 4-3, utan också att klubbrekordsviten på tio raka förluster äntligen var över. Briere jublade fortfarande över målet då han efter matchen fick höra att Flyers tradat till sig målskytten Vinny Prospal från Tampa Bay Lightning.

– Det är bara härliga nyheter idag, sa Briere till AP.

Matchen var en riktig fyrapoängsmatch i Eastern Conference där bägge lagen slåss kring slutspelsstrecket. För Sabres var det första gången på nästan fyra år som man tappade en tremålsledning och den tappade poängen kan bli kostsam. I Buffalo fortsätter spekulationerna i om det var 28-årige backen Brian Campbells sista match för Sabres. Campbell – vars kontrakt går ut efter säsongen – vet dock inte vad som kommer att hända.

– Jag vet att jag kanske blir tradad, men jag vet inte säkert, sa Campbell.

Flyers back Kimmo Timonen var besviken över nyheten att Foppa valde Colorado Avalanche och inte Flyers.

– När jag pratade med honom för ett par månader sedan sa han att det stod mellan oss och Avalanche. Vi hade välkomnat honom med öppna armar, sa Timonen.

Ottawa–Toronto 0–5

(0–1, 0–4, 0–0)

Första perioden: 0–1 (8.19) Mats Sundin 26 (Tomas Kaberle) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 0–2 (6.21) Darcy Tucker 13 (Jason Blake, Matt Stajan) spel fem mot fyra, 0–3 (8.46) Pavel Kubina 6 (Darcy Tucker, Matt Stajan), 0–4 (12.14) Darcy Tucker 14 (Matt Stajan, Jason Blake) spel fem mot fyra, 0–5 (17.35) Dominic Moore 4 (Chad Kilger).

Skott: 31–27 (11–8, 6–13, 14–6).

Utvisningar, Ottawa: 4 x 2 min. Toronto: 4 x 2 min.

Publik: 19 861 (i Scotiabank Place).

Målvakter:

Ottawa: Ray Emery 76,2%, istid 40.00 (16 räddningar)

Ottawa: Martin Gerber 100%, istid 20.00 (6 räddningar)

Toronto: Vesa Toskala 100%, istid 59.59

Daniel Alfredsson, f, Ottawa 0, 0, 3, 0, -1, 21.16

Anton Strålman, b, Toronto 0, 0, 0, 0, 0, 11.08

Mats Sundin, f, Toronto 1, 0, 4, 0, 0, 19.59

Alexander Steen, f, Toronto 0, 0, 0, 0, 0, 17.29

Matchen: Ottawa Senators hade inför hemmamatchen mot rivalerna Toronto Maple Leafs möjligheten att återta ledningen i Eastern Conference, men en mycket svag andraperiod satte tvärstopp för dom planerna. Som så många gånger förr var det lagkaptenen Mats Sundin som ledde vägen för Maple Leafs när han i den första perioden styrde in tjecken Tomas Kaberles skott. Sundin gav i söndags det hockeytokiga Toronto beskedet att han stannar i laget och det beskedet mottogs med glädje av spelarna.

– Jag tror att det gav en positiv effekt, sa Maple Leafs coach Paul Maurice till AP.

I den andra perioden gick gästerna snabbt fram till 4-0 efter tre poäng vardera av Darcy Tucker och Matt Stajan. När sedan centern Dominic Moore satte 5-0 var matchen över för Senators. Målvakten Ray Emery hade ingen lyckad kväll och lämnade målet efter två perioder. I det andra målet hade finländaren Vesa Toskala en roligare afton då han noterade sin tredje nolla för säsongen. Det var dock nära att nollan sprack i slutminuten då Mike Fisher sköt mot det övergivna målet, men backen Tomas Kaberle stoppade pucken.

– Jag tror att jag kommer bjuda honom på en öl, skrattade Toskala.

Senators back Luke Richardson, 38, spelade sin 1 400:e grundseriematch.