Jätteoddset på ’Bajen’ mot AIK

Publicerad:
Uppdaterad:

SPEL

Spelbolagen om Svenska Cupen: 08-derbyt Bästa spelet Skrällchanserna Favoriterna

Kan Hammarbys nye brasse Alex slå hål även på AIK i Svenska Cupens kvartsfinal?
Foto: Foto: Bildbyrån
Kan Hammarbys nye brasse Alex slå hål även på AIK i Svenska Cupens kvartsfinal?

Dags för nytt Stockholmsderby i Svenska Cupens när AIK tar emot Hammarby.

Då har spelbolagen jätteodds på Södergänget att vinna matchen – till 4,70 gånger pengarna.

– Man ska inte räkna bort Bajen som avslutade snyggt mot Djurgården i sista gruppspelsmatchen, säger Jonas Nilsson hos Unibet.

När kvartsfinalerna i Svenska Cupen lottades i morse stod det klart att Hammarby, som slog Djurgården med 3–1 på söndagen, på nytt får spela derby – denna gång mot AIK. Efter flera turer är det nu klart att matchen spelas på Friends Arena i Solna.

– Klart är att AIK ska vara favoriter men det är ändå derby. Kan mycket väl vara värde att titta på Hammarby att gå vidare från den här fajten, säger Jonas Nilsson.

Även hos Betsson ligger Hammarby på höga 4,00 som segrare. Bolagets Mattias Wennerkvist tror dock på en jämn fajt:

– AIK kliver in i detta möte som favoriter till odds 1,80 men jag vill höja ett varningens finger för Hammarby som med nya brassen Alex på topp kan hota AIK rejält. När även Hammarbys senaste cupvinst mot AIK ligger färsk på näthinnan så kan man inte undgå att snegla mot oddset 4,00 på Bajen, vilket känns spelbart, säger han.

”Bra betalt på Norrköping”

Malmö, som ju missade Europaplatserna i höstens allsvenska slutspurt, får tampas med regerande svenska mästarna Norrköping.

Sett till oddsen ska skåningarna gå vidare, men även här finns utrymme för bortavinst:

– MFF har sett pigga ut i gruppspelet och ska klara av svenska mästarna i sin kvartsfinal, men gillar man skrällar så visst är det bra betalt på Norrköping att gå vidare säger Jonas Nilsson.

Betssons Wennerkvist är inne på samma spår:

– Det var nere i Malmö som Norrköping vann guldet i fjol, vilket kanske gör att IFK-spelarna känner sig extra bekväma med att spela där.

Häcken het outsider

Oddsfavorit till att lyfta Gustav VI Adolfs pokal i maj är Malmö, med AIK strax bakom.

Men bäst spelvärde ligger i Häcken, som möter nyblivna Superettan-laget Halmstad i sin kvartsfinal, menar Wennerkvist:

– Störst ”skrällchans” ger vi Häcken som imponerat ordentligt i några av sina tidigare matcher i cupen. Man har en relativt enkel motståndare i Halmstad i kvarten och sedan är det bara två steg till man måste klara av för att stå som cupmästare, odds 5,00 är värt att testa med en slant.

Se oddsen nedan.

Publicerad: