”Han får försöka axla den manteln nu”

Ulf Stenströmer om Handsome Brad

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
Handsome Brad var taggad efter lördagens V75-seger
Foto: TR Bild
Handsome Brad var taggad efter lördagens V75-seger

Noras Bean, Your Highness och Oliver Kronos.

Nu kan Handsbome Brad vara Ulf Stenströmers nye stjärna.

– Han får försöka axla manteln, säger Axevallatränaren.

Axevallaproffset Ulf Stenströmer har genom årens lopp alltid haft en stjärna i stallet – som gått i bräschen.

Men efter att Noras Bean, Your Highness och Oliver Kronos, för att nämna några hästar, inte finns kvar i stallet så har Ulf Stenströmer den senaste tiden saknat den där hästen som tävlar i högsta klassen. Men nu ser det ut att vara ändring på det.

Den nu mera sexårige Handsome Brad årsdebuterade i lördags på V75 från Mantorp och gjorde dessutom debut i högsta klassen Gulddivisionen.

Det slutade med seger direkt.

”Jag är jättestolt”

Handsome Brad tog hand om ledningen i loppet efter en tuff öppning, väl där blev det körning i omgångar inledningsvis, men tillsammans med kusken Carl Johan Jepson fick han sedan bestämma tempot mitt i loppet och han höll undan till seger närmast före före Västerboonthenews och Milligans School.

– Jag var supernöjd med honom givetvis, han fick öppna väldigt fort första 2-300 meterna för att hålla Racing Mange utvändigt om sig och sedan gick det väldigt fort på långsidan när Milligans School attackerade och jag hade verkligen inte skämts för honom i sin årsdebut och debut i Gulddivisionen om han inte orkat hela vägen med den öppningen och den speedkörningen, säger Ulf Stenströmer och fortsätter:

– Jag är jättestolt och glad för vad han gjorde i lördags och det känns som han har utvecklats ytterligare ett snäpp i vinter, det brukar mina hästar göra efter en fin vinter i sanden, men då tycker jag inte att jag långt ifrån haft den bästa vintern. Jag kan inte önska mig mer av honom än det han presterade i lördags och Carl Johan Jepson körde också resolut och det var perfekt av alla inblandade.

Långt ifrån den bästa vintern säger du, kan du utveckla?

– Vi har haft väldigt tråkigt väder här i vinter med väldigt mycket nederbörd och då mycket regn, och det har varit besvärligt att hålla ordning på banan i vinter och vi har fått kämpa mycket med det. Jag har inte kunnat kört så mycket i sanden som jag önskat, och det är kanske det som jag saknat. Men, med det sagt så kan jag inte gnälla ändå, hästarna har gått riktigt bra. Jag har inte så mycket hästar kvar i stallet, men de vi har gör det jäkligt bra ändå tycker jag, säger Stenströmer och lägger till:
– Jag har kanske inga superstjärnor i stallet och då får man träna mer än grannen helt enkelt.

Foto: TR Bild
Carl Johan Jepson och Ulf Stenströmer

”Bra känsla kring honom”

Kan Handsome Brad bli den häst som går lite i bräschen för ditt stall framöver?

– Ja, jag har ju haft den förmånen och turen att alltid ha en stjärna i stallet som synts, och just nu är Handsome Brad den som försöker axla manteln av till exempel Your Highness, Noras Bean och Oliver Kronos. Just nu är Handsome Brad där, och det är tacksamt och lyckosamt att vi alltid haft någon stjärna som satt oss lite på kartan.

Vad väntar för honom härnäst?

– Han är ju inkvalad till V75-finalen om 14 dagar och vi provar där, det kommer bli ytterligare tufft motstånd men jag tror inte att han kommer göra bort sig. Det ska bli spännande att följa den här hästen i år, och det känns som han har en del ogjort på banan och att det finns fortsatt utveckling i honom.

Hur bra kan han bli?

– Jag tycker att han har utvecklats väldigt mycket varje vinter som han fått, och han har också mognat, och jag blir inte överraskad om han är med i något större lopp i år, även om jag inte begär att han ska vinna något sådant lopp. Men jag är inte främmande för att han kan vara med och försöka i ett par av de loppen, han har fina egenskaper då han är väldigt startsnabb, lättplacerad och stabil. Han kan också spurta bra när han får sitt lopp, säger Ulf Stenstömer och avslutar:
– Sedan har han faktiskt aldrig galopperat i lopp, och det är lite ovanligt och faktiskt väldigt skönt att ha i bakhuvudet. Jag har annars inget utstakat mål med honom utan det är han själv som kommer få bestämma, men jag har en bra känsla kring honom.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN