Mejla

Michael Carlsson

Abrakadabra – här är tre magiska spikar

Carlsson: Jag trollar fram en trio som har toppchans i kväll

Publicerad:
Uppdaterad:
Ulstrud Tea spikas på V75
Foto: Jeannie Karlsson/TR Bild
Ulstrud Tea spikas på V75

Abrakadabra simsalabim.

Vi trollar fram tre spikar i Bjerkes V75-omgång.

En har vi redan nämnt – de andra två är Norges bästa kallblodiga sto Ulsrud Tea – samt den formtoppade stridsvagnen C Nu Gilbak.

V75-kavalkaden fortsätter den här veckan och torsdag kväll har turen kommit till Bjerke travbana utanför Oslo. En omgång som inte är helt lätt att bena ut men spikarna känns givna. Det är tre formstarka vinnarhästar som alla tre har toppchans. 

Därmed har vi utrymme för att gardera upp övriga lopp rejält och jobba in en och annan smällkaramell.

Drottningen bland Norges kallblod är Ulsrud Tea och den vrålspeediga seger­maskinen förlorar ytterst ogärna. Hon dansade hem det norska mästerskapet för kallblodiga ston näst senast och vann även senast. Att det nu är tretusen meter tänker många kanske och frågar sig om om verkligen kan vinna även på den distansen. Det kan hon. 

Hästen är så speedig att när hon går med i ryggar står de andra nästan still när kusken Svein Ove Wassberg lossar kanonen. Hon står med 60 meters tillägg men det är i dessa förhållande ett litet fält med ”bara” tio konkurrenter framför sig. Jag pratade med Anders Lundström Wolden som har två hästar med i loppet och han sa att vi kör om platserna bakom Ulsrud Tea. 

För henne kan ingen slå här. Därmed är första spiken klar.

Toppchans att ta tredje raka

Däremot tyckte Anders Lundström Wolden att hans bästa chans var i V75-5 med Abrakadabra. En häst som har vunnit fem lopp på åtta starter i år och senast återkom han efter ett uppehåll för en halsinfektion. Då fick Abrakadabra trava i dödens hela vägen, knäckte ledaren och tog över halvvarvet kvar men kunde inte stå emot två smygkörda till slut. Enligt Lundström Wolden var hästen inte speciellt hårt jobbad inför den starten och ska ha gått framåt kraftigt med loppet i kroppen. Så känns det i träningen i alla fall sa han. 

Abrakabra är snabb ut och han hoppades på ledningen hela vägen, men sa att hästen även kan vinna från andra positioner.

Avslutningsvis så har man svårt att se C Nu Gilbak förlora efter dennes senaste uppvisningar i två raka segrar. Först näst senast efter en tuff öppning och även senast när han övertygade och vann över den dryga distansen på 3 100 meter som det även här nu. C Nu Gilbak är i så gott slag att han inte räds någon här och det är toppchans att krossa alla och ta tredje raka.

Jättefina kallblod

I V75-inledningen streckar jag sex hästar. Favoriten Riva Renn har varit duktig i två raka segrar och imponerade näst senast från dödens. Senast fick hon bestämma i ledningen och gick undan enkelt. Är snabb ut men det lär vankas svar invändigt och det är inte säkert att det blir någon enkel väg fram.
Divine Salt är nämligen startsnabb och har svår innanför favoriten. 

Hon lär ta hand om ledningen och får hon bestämma kan det hålla hela vägen. Jag streckar ett gäng till ifall de kör mot varandra och öppnar upp för någon av de andra.

Moe Tyr och Rappnor är favoritduon i V75-2 och det är två jättefina kallblod som vinner mycket lopp. Moe Tyr har varit jättebra vid segrarna och var även duktig senast som trea mot bra hästar. Rappnor har vi sett vinna i Sverige på V86 i sommar och tt annat kallblod som vinner mycket lopp är Valle Storm. Kommer han till ledningen säljer han sig dyrt.

V75-3 är intressant när de två mest betrodda och bästa hästarna Ferrari B.R. och Lionel har fått de sämsta utgångs­lägena, med spår elva och tolv. 

De båda är också numera ojämna i sina prestationer och svåra att räkna på. 

Båda är vana att möta världseliten och kliver nu ner i klass, men som sagt, de är ojämna och har sämsta spåren varför det blir riklig gardering. Pass upp för läges­gynnade Kick Off Classic som har fin form och ett bra lopp gjorde Floris Baldwin
senast som bogserade fram Pebbe Simoni som slog av honom den sista biten. Toppform på den kanten alltså.

Båda är roliga skrällbud

Captain Morgan är favorit i V75-6 efter fina insatser i år med fyra segrar på åtta starter. Han skrällvann V75 på Bjerke tidigare i sommar under Oslo Grand Prix-­dagen och slog till så sent som i onsdags på Solvalla under Jubileumspokalskvällen då han spurtade ner konkurrenterna. 

Han tränas av Anders Lundström Wolden som rapporterar om att hästen mestadels har matchats över långa distanser men nu är det bilstart och medeldistans. Dock så vann hästen under dessa förutsättningar för sex starter sedan på Leangen. Det blir jänkarvagn på den här gången och Anders höll hästen för en lika bra chans som Abrakadabra.

Jag garderar dock rejält och vill lyfta fram två superbedövare i startsnabba Annie’s Boy, som har ett perfekt läge, samt lika­ledes startsnabba Falcon Dragon. 

De båda möttes nyligen och då vann den förstnämnda. Formen är i alla fall på topp hos båda hästarna och är roliga skrällbud.

Micke Carlssons V75-system

V75-1:5–2–3–1–4–10 (9–8)

V75-2:10–11–8–9–3–1 (6–5)

V75-3:1–12–11–7–4–5–10 (6–3)

V75-4:11 Ulsrud Tea (10–4)

V75-5:5 Abrakadabra (2–8)

V75-6:4–6–2–8–12–5–1–9–3–10 (11–7)

V75-7:7 C Nu Gilbak (4–10)

2 520 rader/1 260 kronor

Av: Michael Carlsson

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN