Rekordvinnaren: Det har varit omtumlande

De blev ensamma med alla rätt – och drog in miljoner på V86 • Så gick det till • Reaktionerna • Vinsterna

Av: Trav365

Publicerad:
1 av 3 | Foto: HANS G LINDSKOGS FACEBOOK
Etta på vinstlistan: Anders Åkesson.

22,6 miljoner kronor. 16,6 miljoner kronor. 13,7 miljoner kronor.

Där har ni tidernas tre högsta vinster på spelformen på V86.

Trav365 ger dig en tillbakablick: Så tog svenskarna hem rekordvinsterna inför kvällens jackpott på 19 miljoner kronor.

– Det har varit omtumlande men jag har haft det superskönt, har rekordvinnaren Anders Åkesson sagt till Trav365.


ANNONS: Jackpott 19 miljoner i kväll – här kan du gå med i Sportbladets andelslag och tar rygg på systemen. [Extern länk]


Förra onsdagen saxades V86-spelet mellan Bergsåker och Solvalla. Efter fyra superskrällar lyckades ingen spelare pricka in alla åtta rätt.

Resultatet av förra onsdagen innebär att minst 19 miljoner kronor ligger och väntar – om någon blir ensam med alla rätt. I så fall tidernas näst högsta vinst på spelformen.

Men hur är det att vara storvinnare, hur gick tidernas tre högsta vinster till och hur reagerade svenskarna bakom vinsterna?

Trav365 ger dig en tillbakablick med huvudpersonerna.

V86 i kväll avgörs på banorna Åby och Solvalla med start klockan 20.30. Trav365 liverapporterar från omgången. Här följer du kvällens tävlingar.


ANNONS: Jackpott 19 miljoner i kväll – här kan du gå med i Sportbladets andelslag och tar rygg på systemen. [Extern länk]


Rekordvinnaren Anders Åkesson tillsammans med ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog.
Foto: HANS G LINDSKOGS FACEBOOK
Rekordvinnaren Anders Åkesson tillsammans med ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog.

Rekordvinnaren från Skåne:

Onsdagen den 12 september 2018 vann Anders Åkesson från Skåne 22,6 miljoner kronor. Två veckor i rad hade ingen lyckats med att hitta alla rätt på spelformen och det fanns mycket pengar i potten. Skrällarna avlöste varandra och till slut fanns det bara ett vinnande system kvar. Belöningen för Anders blev hisnande 22 670 896 kronor – tidernas högsta vinst på V86.

– Han blev alldeles tyst när jag berättade att han vunnit 22,6 miljoner, sa ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog till Trav365 sent på vinstkvällen efter att ha pratat med storvinnaren.

”Kommer ta veckor innan det sjunker in”

Omgången saxades mellan Åby och Solvalla och efter den femte avdelningen översteg värdet 200 000 kronor. 56-årige Åkesson lämnade in sitt system för endast 220 kronor och belönades med tidernas högsta vinst på V86-spelet. Han gick även ut i TV4 och berättade om vinstkvällen.

– Det kommer ta veckor innan det sjunker in. Vi i familjen pratar om det i tredje person, det är helt overkligt, sa vinnaren då till Trav365.

Efter att ha nåtts av beskedet att han vunnit så samlade Anders hela sin familj.

– Jag tror att den stora flickan förstod att någonting hade hänt. Jag samlade alla i familjen och berättade. Det var inget firande, utan man kände mest en tomhet. Jag hade svårt att somna och låg och funderade länge. Sen när jag väl somnade så sov jag gott, berättade han.

Rekordvinnaren har tidigare varit aktiv som amatörkusk och amatörtränare och fick efter vinsten tanken på att återuppta sitt intresse.

– Jag funderar att investera i hästar och Stig H Johansson är min stora idol, har han sagt.

I oktober 2019, ett år efter supervinsten, tog Trav365 ett nytt snack med rekordvinnaren som sammanfattade året så här:

– Det har naturligtvis varit omtumlande och tagit lång tid att landa innan man förstått innebörden av den enormt stora summan pengar och man har funderat på vad man vill göra och inte göra. Vi har kunnat sansat oss och haft det superskönt.

Har ni unnat er något?

– Vi har gjort lite kortare resor och planerat för framtiden. Jag har köpt fastigheter till vår familj, en till min syster och mina svärföräldrar.

Hur är det med bilar?

– Jag kollade i början efter vinsten på några riktiga monster och jag har provkört. Men jag sansade mig och det har inte blivit någonting ännu.

Läs mer artiklar om rekordvinsten på V86:


Foto: HANS G LINDSKOGS FACEBOOK
Paret Thomas Nilsson och Eva Svensson med Hans G Lindskog.

Paret från Värmland:

Onsdagen den 22 maj i år vann paret Eva Svensson och Thomas Nilsson från Karlstad 16,6 miljoner kronor när de blev ensamma med den rätta raden på V86. Framgångsreceptet var att spika i de fyra loppen på Örebro och gardera i de övriga som avgjordes på Åby.

– Vi såg hur vädret var, då sa jag vi spikar på Åby. Så garderar vi i Örebro, det var ju sånt skitväder, sa Eva Svensson till Trav365.

Kostade 378 kronor

Systemet kostade 378 kronor och belönades med 16 117 157 miljoner kronor på åtta rätt. Totalt blev det över 16,6 miljoner kronor till det lyckliga vinnarparet. Tanken var genialisk att spika på Åby där det var goda förutsättningar för trav och att gardera i loppen på Örebro där skrällarna avlöste varandra. Efter att Erik Adielsson vunnit den avslutande avdelningen med Lennart Sjöhammar stod det klart att det fanns endast ett system kvar.

– Det fanns en tanke bakom, sa Eva och avslöjade samtidigt:

– Lennart Sjöhammar i sista tog jag med för att jag tycker det är ett gulligt namn. Man måste ha mycket tur för att vinna så här mycket också.

”Får perspektiv på livet”

Några månader innan vinsten hade vinnarparets villa brunnit ner och de fick fly för sina liv. Huset övertändes snabbt och Thomas fick lindrigare brännskador. De förlorade alla deras tillhörigheter och livet gick i spillror.

– Man får verkligen perspektiv på livet. Det var fruktansvärt. Som tur var fick vi med oss hunden. Alla våra tillhörigheter försvann på några minuter. Det värsta är alla fotografier och minnen som är helt borta – men samtidigt är vi glada att vi överlevde. Dom säger att det var något elfel som utlöste branden, berättade Eva.

Eva jobbar som undersköterska på centralsjukhuset i Karlstad och Thomas är ingenjör på Stora Enso. Paret har dock inga planer på att sluta jobba.

– Nej, vi vill jobba kvar. Just nu är vi lediga veckan ut, men sen är vi tillbaka på arbetet. Det kommer en vardag och det är viktigt att allt får fortsätta som det varit. Självklart kommer vi ju att unna oss att resa och vi behöver inte tänka på vad saker kostar.

Fem månader efter storvinsten berättade Eva Svensson följande för Trav365:

– Tankarna går kring vinsten hela tiden. I flera veckors tid tänkte man direkt på vinsten när man vaknade. Det är fortfarande så att man inte fattar.

Läs mer om paret nedan:


1 av 3 | Foto: PRIVAT
Gunilla Welander och Dennis Olofsson.

Kollegorna i spelbutiken:

Onsdagen den 8 maj 2019 lyckades kollegorna Dennis Olofsson och Gunilla Welander bli ensamma på V86. De belönades med 13,7 miljoner kronor. Paret driver butiken Café Brasco och delade i vanlig ordning på en andel i det vinnande systemet ”Beauty and the Beast”.

– Jag och Gunilla delade på en då de kostade 3 000 kronor styck. Systemet var lite större än vanligt då det var jackpott. Vi öppnar bara detta system då värdet är extra stort, sa Dennis Olofsson.

– Det har inte spelats så många gånger och det har inte blivit några större vinster. Därför är det extra kul att det sitter nu. Jag är verkligen jätteglad för de som köpt in sig. Vi gör alltid endast ett unikt system av detta.

Favoriterna vann

Trots att de två största favoriterna, Månprinsen A.M. och Ultimaluna Grif, vann så blev det bara ett vinnande system kvar. Vinnarna brukar samarbeta och denna dag var inget undantag.

– Jag och Gunilla enades om att spika Månprinsen och sen så ville jag ha Björn Goop som singelstreck i den fjärde avdelningen då jag alltid spikat honom vid mina tidigare storvinster. Så det var inte så mycket att snacka om.

Reaktionerna efteråt?

– Många har ju gratulerat men jag vet inte vilka som var med på systemet. En person har varit inne och lämnat fina årgångsviner när jag var ute. Det måste ju ha varit någon som deltog på systemet.

Gunilla Welanders reaktion när hon insåg att deras rad var ensam med alla åtta rätt?

– Jag skrek så högt så grannarna måste ha undrat, sa hon.

Läs mer om 13-miljonersvinsten här:

Läs mer inför kvällens V86-omgång:

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN