”Saknas klara spikar – men han är bara bäst”

Hedbergs tipsetta, skrällar och motbud till V86 på Jägersro och Solvalla, onsdag 28 mars

Publicerad:
Uppdaterad:
Magic Gwin är en av spikarna på V86.
Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
Magic Gwin är en av spikarna på V86.

TRAV

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Jägersro och Solvalla, 28 mars.

Sportbladets expert Casper Hedberg tippar omgången.

Spelstopp 20.30

Sportkanalen 20.00

ATG Live 18.00

V86-1


Loppet

Vi blev helt tagna av tipsettans senaste prestation. Om han gör om den är det inte ens galopp emot nu.


Tipsettan

Att spela på ­Uccello Jet är lite som rysk ­roulett, fast utan ­livet som insats då. I de ­senaste ­fyra ­starterna har han vid tre till­fällen ­galopperat in i första kurvan. Det är ­statistik som dels är ganska övertygande i sin bevisning och som talar till Uccello Jets nackdel. Men samtidigt ­spelade galoppen senast ingen roll. Uccello Jet jagade ikapp fältet och rundade sedan till enkel seger dessutom. Efter den insatsen ströks han på grund av transport­hinder så möjligen saknar han lite tempo. Gör Uccello Jet en ­liknande prestation som senast har han toppchans och får man en kick av högt spel kan man rent av spika.


Motbuden

Yankee Sensation gör debut över kort distans men starka hästar brukar klara sig bra även på kort distans. Sharp Dream är ursäktad för senaste nollan.


Skrällbudet

Tour Knight kommer från Untersteiners röda armé.


Spetsbuden

Hamilton Noa kan ta sig förbi Uccello Jet (om han inte galopperar), men släpper sedan ledningen?


! Statistik­vinnaren

Sharp Dream.

Vår rankning

1 Uccello Jet

6 Yankee Sensation

10 Sharp Dream

3 Tour Knight

2 Come and Dream

11 Torpedo W.F.

7 Edindy

5 Hamilton Noa

9 Buick Brodde

8 Wildling E.

4 Agrippina

V86-2


Loppet

Ett kärt återseende i startlistorna, men hur är det med formen?


Tipsettan

Magic Gwin ­kämpade flera gånger mot de absolut bästa i kullen förra året och gjorde det med den äran. Till ­exempel kan nämnas att han vid två tillfällen mötte den som senare kom att krönas till kullens kung, Cyber Lane, och vid båda tillfällena var Magic Gwin före Cyber Lane i mål. Han lyckades aldrig ta sig till någon större årgångsfinal och därför har han nu ”bara” sprungit in drygt 600 000 kronor. Han står med andra ord bra till i sin nuvarande klass och den enda osäkra faktorn här är hans form. Han gör sin första start på ett halvår och just avsaknad av tempo kan vara det som fäller honom. Kapacitets­mässigt tror vi han är ohotad i detta gäng.


Motbuden

Björn Goop gör för närvarande inte bara allt rätt i loppen som kusk. Han har en otrolig snurr på sin tränings­verksamhet också och hästarna är väl förberedda när de kommer till start. Ragazza da Sopra är inget undan­tag och han dyker nästan garanterat upp på en pallplats. Ebony Boko har, precis som tipsettan, inte startat på länge men är ruskigt startsnabb och bör få en fin resa. Jörgen Westholm är en annan med stallet i form och vi tror på en bra insats direkt.


Skrällbudet

Topgear gav ett rejält formbesked senast. Se upp!


Spetsbuden

Här kan det bli körning från start. Ragazza Da Sopra kan öppna när Goop laddar. Topgear, Ebony Boko, Kabanoss och Magic Gwin är snabba. Släpps Magic Gwin till ledningen efter en bit om Widell försöker?


! Statistik­vinnaren

Ebony Boko.

Vår rankning

6 Magic Gwin

1 Ragazza Da Sopra

5 Ebony Boko

3 Topgear

8 Dice Man

4 Kabanoss

2 Oceanic Clearence

7 Bucks to Burn

9 Action Launcher

V86-3


Loppet

Lopp över tre varv och som så ofta när det gäller lång distans är det ett intressant lopp ur spelperspektiv.


Tipsettan

Just Wait and See hade förra året en torftig säsong på tävlings­banan och på sju ­starter blev det blott 29 500 kronor. I år har han på endast tre starter tjänat 165 000 kronor och formen ­verkar sitta där. Senast var det nästan synd om hästen att han inte fick vinna då han från dödens hade knäckt ledande Kung Edward. Utvändigt dök en smygkörd upp som hann förbi i sista stund. Han visade då prov på fin styrka och även om han på tre försök ännu inte vunnit över lång distans tror vi ­inte att distansen ska vålla något bekymmer.


Motbuden

Devs Dragon är en av två hästar på framvolten och borde kunna köra sig till ledningen. Det är en position som han aldrig förlorat från på fyra försök. Tre varv är nytt för honom men vi tror han kan leda länge på spetsbanan Jägersro. Bellino B. är klassig.


Skrällbudet

Rawindski har nu lopp i kroppen och gillar långt.


Spetsbudet

Devs Dragon körs till ledningen och stannar där?


! Statistik­vinnaren

Bacan Degato.

Vår rankning

7 Just Wait and See

2 Devs Dragon

10 Bellino B.

3 Rawindski

8 Bacan Degato

6 Kung Edward

5 O’Sunday

11 Crack Atout

4 Skymaster

1 O.Boy Face

9 Wildintention Ås

V86-4


Loppet

Kul proposition där stona tillåts ha tjänat mer ­pengar än hingstarna och valackerna. Det blir både fler ­hästar i fälten och drar mer spel. Mer sådant tack.


Tipsettan

Creation Primero gjorde senast debut för Stig H Johansson som stor favorit. Det blev dock galopp direkt och från den insatsen går det inte att dra så många slutsatser. Han har dock gjort fina insatser i Finland förra året och det borde ­vara en häst som bär sina pengar mycket väl.


Motbuden

Odessa Celeber glänser inte i stilen, men vann senast enkelt. Susan Journey visade fin styrka senast.


Skrällbudet

Nunna gör säsongsdebut och Goop kör och tränar.


Spetsbuden

Odessa Celeber och Creation Primero ­duellerar. Om den sistnämnde står på benen tror vi den får ­ledningen och därför hamnar han överst i rankingen.


! Statistik­vinnaren

Creation Primero.

Vår rankning

2 Creation Primero

1 Odessa Celeber

6 Susan Journey

11 Nunna

8 Mogas Piggelin

10 Corona Brick

9 Regina Brodda

5 Andthedanceisover

7 Andthemovieisover

3 Lucky Nellie

4 Royal Entertainer

12 Sara R.C.

V86-5


Loppet

Lärlingslopp där vi hittar en spik.


Tipsettan

Att analysera lärlingslopp är ofta en ­rejäl utmaning. De oberäkneliga inslagen är fler och kuskarna har överlag en något för stor tro på sin hästs ­kunnande och gasar först och ­tänker sen. Men med detta sagt finns det ­flera duktiga kuskar i detta lopp som kör mer besinnat. Och när den troliga favoriten Kiss ­Forever H.C. hittar till ledningen borde väl även den mest ­ivriga kusken kunna reglera sina ryck i höger­armen och snällt sitta still? Utan tokkörning under loppets gång tror vi då Kiss Forever H.C. spårar ­loppet runt om.


Motbuden

Fontaine Brodde vann på V75 i december och Henriette Larsen tillhör definitivt skaran av de mer eftertänksamma kuskarna i fältet och tillhör Sveriges absoluta lärlingselit. Kaiser Håleryd och Peter Zadel är ett väl fungerande team.


Skrällbudet

Red River Broline blev het i ledningen senast men såg utöver det fin ut. Men ett smygupplägg nu, och ­lite klaff längs vägen, kan segern komma nu i stället.


Spetsbudet

Kiss Forever H.C. har spetsat från spår tre förut och borde kunna hålla ut de andra startsnabba i gänget.


! Statistik­vinnaren

Kiss Forever H.C.

Vår rankning

3 Kiss Forever H.C.

6 Fontaine Brodde

4 Kaiser Håleryd

1 Blue Racer Ås

7 Red River Broline

10 Firtslady Michelle

9 Manne Doc

8 Ennio

2 Elite Blou

5 Chablis Premier

V86-6


Loppet

Småklurigt långlopp. Tipsettan har hög kapacitet och är van vid annat motstånd, men gör comeback efter långt uppehåll.


Tipsettan

Undies tävlade förra året flera gånger mot några av de ­bästa ­hästarna i fyraåringskullen och senaste loppet Undies startade i var till exempel i ett kval till Europaderbyt. Nu har han inte startat på nästan ett halvår, men han är vanligtvis van vid betydligt tuffare motstånd än det han stöter på nu.


Motbuden

Empire Garbo var mycket fin senast vid dödensseger. Dom Perignon är en lovande sort, men båda hästarna under denna rubrik är blott fyra år mot Undies fem.


Skrällbudet

Maintainabilitys rad är sämre än formen.


Spetsbudet

Inte givet, Maintainability efter en bit?


! Statistik­vinnaren

Empire Garbo.

Vår rankning

4 Undies

11 Empire Garbo

10 Dom Perignon

5 Maintainability

3 Corky Ramirez

7 Son of Triton

1 Tiger Marke

6 Gold Twister

9 Slaghöken

2 M.T.Knight Rider

12 Nirvana Broline

8 Level Change

V86-7


Loppet

Ledningen är guld värd på Jägersro och därför kan ­favoriten vara i fara här.


Tipsettan

Falk on Hill är en väldigt kapabel herre som i stort sett aldrig gör dåliga lopp. Formen är dokumenterat god och läget bra. Når han ledningen har han toppchans att vinna, men vi tror han kan få svar i spetsstriden.


Motbuden

Mr Lindy gjorde en start i december men hade innan dess inte startat sedan januari förra året. Veijo Heiskanens valack ­saknar med andra ord lopp i kroppen men han gick 2016 ut och tog två raka segrar direkt efter lång vila, så han är nog redo för en bra prestation direkt. Vi tror att ­Heiskanen vill köra i spets och det kan håll hela vägen.


Skrällbudet

Trecciadoro Rex kommer från fina lopp i Frankrike.


Spetsbuden

I den här klassen kan de flesta öppna skapligt. Mr ­Lindy, Trecciadoro Rex, Rajah Press och Falk on Hill är snabbstartare allihopa med spår som gör att de kan blanda sig i spetsstriden. Mr Lindy har innerspår och kan med hjälp av solfjädereffekten hålla samtliga utvändigt om sig och då är det inte givet att Heiskanen släpper till Falk on Hill när (om) han kommer farande.


! Statistik­vinnaren

Trecciadoro Rex.

Vår rankning

5 Falk on Hill

1 Mr Lindy

2 Trecciadoro Rex

11 Legoholm Zon

6 Unity Knick

9 Digital Product

8 Amour du Coglais

10 Silver Annie

7 Drogba Bob

4 Rajah Press

3 R.G.’s Thunderbolt

V86-8


Loppet

Stoneisle Ocean blir nog stor favorit men klassen på motståndet är nu betydligt hårdare.


Tipsettan

Electrical väntar fortfarande efter fem årsstarter på första segern för säsongen. Med tanke på hennes insatser på slutet kommer den nog snart. Med ett bra läge och fin chans att nå ledningen tror vi att segertorkan kan brytas redan nu.


Motbudet

Visst har Stoneisle Ocean imponerat, men hon har gått som en raket ­genom klasserna och dubblade nästan sin prissumma i och med vinsten senast. Hon är med och slåss om segern, men någon bergvinnare är hon långt ifrån.


Skrällbudet

Linda’s Girl avslutade bra senast och har nu lopp i kroppen. Ett tufft sto som räknas trots läget.


Spetsbuden

Electrical släpptes till ledningen av Carame senast och det blir nog samma visa igen.


! Statistik­vinnaren

Stoneisle Ocean.

Vår rankning

6 Electrical

5 Stoneisle Ocean

9 Pompano Euphoria

11 Linda’s Girl

4 Maharani de Baroda

8 Pastell Tilly

2 Carame

10 Start Treatment

4 Dragondamour Sisu

12 Kitspirit

1 Ma Running

7 Alvena Uni

Casper Hedbergs V86-tips:

Spikarna

Omgången saknar ”klara” spikar och det gör den väldigt intressant. Vi går på Magic Gwin (V86-2) som vi tror är bästa hästen och sen hoppas på är väl förberedd, och Kiss Forever H.C. (V86-5) som vi tror kan leda runt om i lärlingsloppet.

Bästa spelet

Magic Gwin (V86-2) ser inte ut att bli så pass betrodd som han förtjänar.

Luringen

Linda’s Girl (V86-8) får man inte glömma bort trots läget. Det är ett tufft sto.

Tänk på att …

… italienaren Uccello Jet (V86-1) har tagit tre segrar på svensk mark. Två av dessa var över ­aktuell (kort) distans.

Kiss Forever H.C. (V86-5) har gått i ledningen två gånger och aldrig förlorat från den positionen. Nu känns det som om det är galopp emot för att han ska nå den positionen.

Devs Dragon (V86-3) har gått i ledningen fyra gånger och då aldrig förlorat.

Stoneisle Ocean (V86-8) nästan dubblade sin prissumma i och med segern senast. Hon kan mycket väl bära sina pengar, men motståndet är en klass vassare nu.

Kuskligan Solvalla

1) Jorma Kontio, 27 segrar

2) Ulf Ohlsson, 23

3) Örjan Kihlström, 18

4) Björn Goop, 14

5) Erik Adielsson, 9

Stora systemet

Avd 1: 1–6–10–3 (2–11)

Avd 2: 6 Magic Gwin (1–5)

Avd 3: 7–2–10–3–8 (6–5)

Avd 4: 2–1–6–11 (8–10)

Avd 5: 3 Kiss Forever H.C. (6–4)

Avd 6: 4–11–10–5–3 (7–1)

Avd 7: 5–1 (2–11)

Avd 8: 6–5–9–11–4–8–2–10 (4–12)

6 400 rader/1 600 kr

Lilla systemet

Avd 1 :1 Uccello Jet (6–10)

Avd 2: 6 Magic Gwin (1–5)

Avd 3: 7–2–10 (3–8)

Avd 4: 2–1–6–11 (8–10)

Avd 5: 3 Kiss Forever H.C. (6–4)

Avd 6: 4–11–10 (5–3)

Avd 7: 5–1 (2–11)

Avd 8: 6–5–9–11–4–8 (2–10)

432 rader/108 kr

Chanssystemet

Avd 1: 1 Uccello Jet (6–10)

Avd 2: 6–1–5 (3–8)

Avd 3: 7–2–10–3–8 (6–5)

Avd 4: 2 Creation Primero (1–6)

Avd 5: 3–6–4–1–7 (10–9)

Avd 6: 4 Undies (11–10)

Avd 7: 4–11–10–5–3 (7–1)

Avd 8: 6–5–9–11–4–8 (2–10)

2 250 rader/562,50 kr

DD-systemet

DD-1: 5–1

DD-2: 6–5–9–11

V5 Solvalla

Avd 1: 9–10–12–7–8 (4–5)

Avd 2: 8 Sugarcraft (10–3)

Avd 3: 8–5–9–10–12 (11–6)

Avd 4: 6–4–3 (5–7)

Avd 5: 3–2–4–7–5–6–9 (10–8)

525 rader/525 kr


CASPER HEDBERG

Publicerad:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!