Styr fram utvändigt ledaren och avgör

Marios Supernytt: • Experten synar V75 på Kalmar den 18 januari • Spik • Drag • Superkusken med mera

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V75 på Kalmar den 18 januari.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Superspiken

Jag är inne på att det är dags för kapable 3 Man At Work (V75-7) att få vinna ett V75-lopp. Har har faktiskt gjort det bra i alla starter på slutet utan att få sätta pricken över iet. Det finns statistik som talar emot honom och jag vet att han inte vunnit på V75 på två år, men denna gången tror jag att han möter ett passande motstånd och har dessutom ett bra utgångsläge. Han är snabb ut om Örjan vill ladda med honom men han har galopperat när man laddat förut och då tror jag Örjan tar det lugnt, när dem kört färdigt där fram styr han fram utvändigt om ledaren och avgör därifrån. Tänk även på att han står perfekt inne i Bronsdivisionen och jag räknar med att Nurmos ställt i ordning så han kommer med i finalen.

Bortglömda hästen

Tycker att 1 Ingo (V75-6) har visat att han duger bra i klassen. Han hade sparat som fyra näst senast på V75 och senast vann han från positionen utvändigt om ledaren på ett bra sätt. Han har tyvärr varit struken efter det men tränare Eriksson säger att han inte missat något då det inte var något allvarligt. Han är snabb ut och jag tror att han tar ledningen initialt, kommer sedan favoriten så släpper man nog och från rygg på ledaren tror jag han blir farlig med lucka. Jag vet att favoriten var ruggig senast men vill syna honom till denna procent och förstår om jag står med dumstruten på efter loppet.

Superkusken

Det blir Örjan Kihlström som får vara ”superkusk” denna helgen igen, ingen skräll då han kör i nästan alla lopp och blir betrodd. Jag tror att han vinner minst ett lopp då han kör min ”superspik” som bara är bäst. Går igenom hans chanser lite kort här under.

4 Cactus (V75-1) har hög kapacitet, men är väldigt ojämn och svår att räkna på. Skulle Örjan vara först fram av dem på tillägg då kan han köra till ledningen och därifrån kan hon vinna.

10 Barbaresco V.W (V75-2) kör Örjan första gången. Tycker inte han är så het, varit bra men sticker inte nosen först alla gånger. 

12 Linus Boy (V75-3) gör debut i Gulddivisionen från spår tolv. Han hade kunnat haft det lite lättare men skulle farten bli hög då är han en vass avslutare.  

9 Sharp Dream (V75-4) var stark i comebacken när hon vann överlägset. Petri Puro vet hur man ställer i ordning en häst och med Örjan upp för första gången ska Sharp Dream med mycket tidigt på kupongen. 

11 Lexington Hall (V75-5) har toppform och fick vinna senast. Spåret drar ner chanserna men skulle det lösa sig med tempo och position då har han en vass avslutning. 

3 Man At Work (V75-7) se under rubrik ”Superspiken”.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Hetaste utrustningsändringen

3 Nouvelle Avenue (V75-4) ska tävla med norskt huvudlag för första gången i aktuell regi. Tränare Elfving låter mycket nöjd med henne och med lopp i kroppen och ett bra utgångsläge tror jag hon kan vara en obehaglig överraskning. Se upp! 

Förutsättningarna

Kalmar står för V75 omgången denna helgen och det brukar vara intressanta omgångar på just Kalmar. Det långa upploppet är utslagsgivande och många får chansen till slut. Man ska tänka på att det finns gott om plats att volta då banan är bred och att innerspåren är fördelaktiga i autostart då anloppet är längre. Väderprognosen visar uppehåll med fem-sex plusgrader vilket kommer erbjuda en mycket bra bana. Lycka till! ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Publicerad: