Dagens Dubbel-tips

Blir mycket svårfångad – jag spikar på DD

Expertens DD-tips – onsdagen den 21 april från Jägersro och Solvalla

Av: 

Per Nicklasson

Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.

Foto: TR BILD

TRAV

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Jägersro och Solvalla, onsdagen den 21 april.

Spelstopp DD 21.40

TV12 20.00

ATG Live 18.00


ANNONS: Vill du andelsspela med Sportbladets experter? Nu finns chansen på V64, V86, V75 och GS75 – här kan du gå med i laget. [Extern länk]


DD-1

Rankning: 1–6–4–9–3–5–10–2–8–7

Kommentar: Vi är inte helt säkra på att Tony Afrika håller ledningen men han har nog bra chans att göra det, och i så fall är han hästen att slå. Four Guys Dream är bästa hästen men han gör årsdebut och har ett spår som kan innebära att han hamnar i spåren från början. Skulle han hitta ner och få en bra ryggresa blir han svår att stå emot, även ifall formen förmodligen inte är på topp i årets första start. Gambit Brodde har fin form utan att det avspeglas riktigt i resultatraden. Den här gången går han barfota för tredje gången i karriären. Också på Victory Lee rycker man skorna den här gången, första gången i år. Senast fick han en alldeles för tung resa, i starterna före det visade han fin form. Mamba hamnar bra till. När han är i ordning matchar han de här hästarna.

DD-2

Rankning: 2–5–6–10–4–3–1–9–7–8

Kommentar: Från dåligt spår hade det kanske vankats ett snällt upplägg för Missle Hill. Men nu när han fick andraspår och närmast garantiledning finns det ingen anledning att tro annat än att han körs där och blir mycket svårfångad, för det finns nog ingen i fältet som är beredd att gå fram och se till att det här blir en tuff årsdebut för Missle Hill. Milliondollarrhyme såg kanske bättre ut i årsdebuten än vad han gjorde på hela fjolåret. Med tanke på förutsättningarna är han dock främst ett bra platsbud. Helst vill han ha en fin ryggresa, det kan han få. Men då det förmodligen inte blir något tempo blir det svårt att hinna fram till mer än en andraplats Forfantone Am ska med om man garderar, När det gäller Click Bait missgynnas han av bakspåret. Det ska å andra sidan bli spännande att se honom bakifrån. Det kan bli en bra värdemätare på exakt hur bra han är, hur fort han kan gå en sex-sjuhundring till slut i spåren.

DD-systemet – 3 rader

DD-1: 1–6–4.

DD-2: 2 Missle Hill.

Vem tar spets?

DD-1: Tony Afrika är ingen superraket från start, men troligen snabb nog att kunna hålla ut de här konkurrenterna. Om någon ska ta sig förbi måste denne, vem det nu är, förmodligen öppna snabbare än vad den normalt sett gör.

DD-2: Missle Hill.

! Statistikvinnarna

DD-1: Image Rapida.

DD-2: Missle Hill.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Dagens Dubbel-tips

Dagens Dubbel-tips

Dagens Dubbel

Trav