Daniel Redén: Visst blir det lite press...

Startar jättefavoriten i Stochampionatet – kan ta karriärens första tränarseger i storloppet: Hennes lopp vi siktat mot

Av: Daniel Söderbäck

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Daniel Redén.

Kusken Örjan Kihlström har vunnit Stochampionatet sex gånger.

Tränaren Daniel Redén kan ta sin första i storloppet på söndag med jättefavoriten Conrads Rödluva.

– Visst blir det lite press, men den största pressen sätter jag på mig själv, säger Daniel Redén till Trav365.

2,4 miljoner kronor till vinnaren i och med att samtliga 12 hästar är premiechansade.

Det är vad som väntar i Stochampionatet på Axevallas V75:a på söndag.

Och loppet har en brakfavorit i Daniel Redéns 4 Conrads Rödluva med Örjan Kihlström i sulkyn.

– Hon är väldigt komplett och rejäl på alla sätt och har inte direkt några svagheter. Hon har framförallt varit väldigt stark i slutet av loppen. Det är väl det som har varit hennes bästa gren, hyllar kusken Örjan Kihlström i en intervju med Kanal75.

”Då vet man att man har en bra häst”

Kihlström har vunnit Stochampionatet vid sex tillfällen. För tränaren Daniel Redén kan det bli den första inteckningen. Och att vara storfavoriter tar stortränaren med viss ro.

– Det är kul, bättre det, då vet man att man har en bra häst. Visst blir det lite press, men den största pressen sätter jag på mig själv. Jag vill att det ska gå bra men jag vet samtidigt hur otroligt svårt det är att vinna de här loppen. Men vi har en väldigt bra häst och ska göra ett försök, säger han.

Daniel Redén fick se ett uttagningslopp som blev perfekt för ”Rödluvans” del.

– Det blev väldigt bra kört och ett optimalt lopp för vår del. Hon behövde inte offra så mycket krafter och hade en del sparat som hon lär behöva på söndag.

– Hon mår bra och har tagit loppet senast på rätt sätt. Massören har fått jobbat lite med henne efter senast för allt ska vara i toppform. Det känns jättebra. Hon har gått fort två gånger den här veckan och gick lättare i måndags, fortsätter han.

Foto: LENA EMMOTH/TR BILD

”Ett av de största målen”

Till Elitloppet laddade Daniel Redén bland annat Double Exposure och Propulsion. Nu är tiden kommen för det stora testet för Conrads Rödluva.

– Efter Elitloppet, där vi hade lite stolpe ut, så är detta ett av de största målen. För ”Rödluvan” är det loppet vi har siktat på. Till Drottningens Pokal var hon inte vässad. Det ska bli spännande, men det är hästar det handlar om så man får inte ha för höga krav på dem.

Den 39-årige tränaren tänker göra allting som går för att favoriten ska få så bra förutsättningar som möjligt i finalen.

– Hon lättas till aluminiumskor för första gången fram i år och går barfota bak. Hon har bara gått så två gånger tidigare, i Oaks och Breeders’. Vi måste göra det som går.

”Håller henne väldigt högt”

Det fyraåriga stjärnstoet har en smått osannolik rad med tio segrar och tre andraplatser på 14 starter. Hon har sprungit in 5,9 miljoner kronor.

– Jag håller henne väldigt högt men hon är svårbedömd eftersom vi inte sett botten i henne ännu. Hon var sjuk i Drottningens Pokal och att komma tvåa med skit i kroppen säger lite om vad det är för häst. Vi har väldigt många växlar kvar som vi inte använt ännu.

2,4 miljoner kronor i förstapris, hur mycket tänker du på det?

– Det kan man inte stirra sig blind på men givetvis är det bra om det trillar in, det vore väl toppen, ha ha. Men i de här loppen är det mer äran man vill åt.

Även om det skulle bli den första segern i Stochampionatet i Daniel Redéns tränarkarriär lär det inte finnas något tillfälle för fira i Skara.

– Jag måste åka hem blixtsnabbt, jag ska ha min dotter, avslutar han.

Stochampionatet går som V75-6 på söndag och startbilen släpper fältet klockan 16.52 över distansen 2 640 meter.

I fjol vann Björn Goop loppet med egentränade Mellby Free.

Läs mer inför V75 lördag och söndag:

Publicerad:

LÄS VIDARE