Så tog han hem tidernas största vinst på trav

Vann 67,3 miljoner kronor

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Så tog han hem tidernas största vinst på trav – 67,3 miljoner kronor
Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Så tog han hem tidernas största vinst på trav – 67,3 miljoner kronor

Han vann 67,3 miljoner kronor – tidernas största vinst på trav.

Efter har han valt ett anonymt och hemlighetsfullt liv.

– Skriv att jag köpt snus för pengarna, har rekordvinnaren tidigare sagt.

På lördag är det stor travfest på Sveriges huvudstadsbana Solvalla med V75-finaler. Omgången kryddas av jackpott och spelbolaget ATG beräknar att en ensam vinnare kan kamma hem 30 miljoner kronor.

Tidernas största vinst på trav är i dagsläget 67,3 miljoner kronor och togs den 27 februari 2010, när V75 avgjordes på Axevalla i Skara.

Vinnaren: en man i 35-årsåldern från västra Sverige.

Rekordvinnaren, som skapade stora rubriker i media när han tog hem tidernas största vinst, har valt att förbli anonym – men han har ställt upp på ett par intervjuer, och bland annat chattat med Sportbladets läsare.

Trav365 går inför lördagens V75-jackpott igenom tidernas största vinst – så gick det till, och det hände efteråt.

Bjöd på lyxresa

Systemet som rekordvinnaren lämnade in den aktuella V75-lördagen kostade över 1 000 kronor och innehöll en spik, skrällen och 11-oddsaren Zerba G. Zerba G kördes till seger av travkusken Tony Wallin, och efter mångmiljonvinsten bjöd rekordvinnaren Tony Wallin med familj på en lyxresa till Aruba.

– Jag tyckte helt enkelt att han var värd det efter att han vann med min spik, har rekordvinnaren berättat.

Den aktuella V75-lördagen besegrade alla tiders rekordman 1,8 miljoner andra V75-system, när han tog hem den otroliga summan av 67,3 miljoner kronor.

– Jag lever inte speciellt annorlunda. Jag lever inte annorlunda ännu i alla fall. Jag har inte hunnit så mycket ännu, jag har beställt en bil men inte fått den än. Jag ska dra iväg på en resa med 20 kompisar, berättade rekordvinnaren i chatten med Sportbladets läsare några veckor efter vinsten.

”Köpt snus”

Ett par år efter rekordvinsten fick Trav365 en exklusiv intervju med miljonmannen, som då berättade vad han gjort för pengarna.

– Skriv att jag köpt snus för pengarna, skrattade miljonvinnaren.

Hade det varit sanning så hade han köpt 1,7 miljoner dosor snus.

Rekordvinnaren hade 17 kronor på sitt ATG-konto, som några minuter efter V75–7 den aktuella V75-lördagen ändrades till 67 miljoner kronor.

– Det kändes naturligtvis surrealistiskt, har rekordvinnaren berättat.

Publicerad:

LÄS VIDARE