Vann nytt miljonlopp – efter hårda duellen

Av: Charlie Hedstad

Publicerad:
Uppdaterad:
Jorma Kontio tar dagens andra seger.
Foto: ATG-live
Jorma Kontio tar dagens andra seger.

Det blev en häftig och stenhård duell i finalen för treåriga ston.

Från ledningen kunde Jorma Kontio ta dagens andra Breeders Crown-seger – med hästen Ganga Bae.

– Fy fan vad hon är duktig, hon är en bra häst men inte att hon ska vara så här bra, sa hästens skötare Jenny Gustavsson i TV12.

Breeders Crown-finalen för treåriga var på förhand en kamp mellan Finlands unghäststjärna, Mascate Match och Stefan Melanders Ganga Bae.

Mascate Match har i år vunnit korta E3, långa E3 och var idag stor favorit till att ta hem Breeders Crown.

Jorma Kontio bakom Ganga Bae ville annat och laddade vad som gick bakom startbilen. Ekipaget lyckade hålla upp ledningen, medans storfavoriten fick nöja sig med positionen först utvändigt.

Sida vid sida loppet igenom.

Mascate Match och Ganga Bae kämpade storstilat, där den sistnämnda drog det längsta strået till slut.

– Vilka prestationer av de här märrarna, de blev lite stumma till slut men det är förståeligt, sa Stefan Hultman i ATG-live.

Vann miljonloppet på födelsedagen

Hästens skötare Jenny Gustavsson, som passande nog fyllde år idag, har många års erfarenhet som hästskötare, hon var rörd efter miljonsegern.

– Fy fan vad hon är duktig, hon är en bra häst men inte att hon ska vara så här bra. Det är så stort, jag vill tacka Courant (ägare) och Stefan att jag får sköta så här fina hästar, sa hon till TV12.

Jorma Kontio igen

Det var Jorma Kontios andra Breeders Crown-seger för dagen. Tidigare under dagen vann 66-åringen finalen för 3-åriga hingstar och valacker med Brother Bill.

– Jag måste berömma Jorma Kontio, både som människa och som aktiv. Han är otrolig vass och när man spelar honom så vet man vad man får för pengarna, sa Stefan Hultman.

Segerkusken var såklart nöjd med sin häst, som tränas av stjärntränaren Stefan Melander.

– Jättefin varje gång, bra att köra och jättefin häst. Hon öppnade jättebra, mycket bättre idag. Lugn och fin och hon gjorde ett bra lopp idag, sa segerkusken Jorma Kontio i TV12.

Tvåa i loppet blev Mascate Match

Publicerad:

LÄS VIDARE