Mejla

Michael Carlsson

Roliga kantbollar som är helt bortglömda...

Michael Carlssons tipskrönika till V75 på Åby lördagen den 10 augusti

Publicerad:
Uppdaterad:
10 Tale of Jacks (V75–4) är ett av dragen från Sportbladets expert Michael Carlsson till jackpott-omgången på Åby.
Foto: TR Bild
10 Tale of Jacks (V75–4) är ett av dragen från Sportbladets expert Michael Carlsson till jackpott-omgången på Åby.

Jackpottyran fortsätter och vi har härliga miljoner att lira om.

Jag tänker inte orda så mycket om Propulsion som ”bara vinner” och det finns en minst lika bra spik till i Coktail Fortuna som ­inte torskar.

Favoriter, javisst, men det finns roliga kantbollar i övriga lopp som är helt bortglömda. 


ANNONS: Nu kan du spela med Sportbladets experter på V86 och V75 - här går du med i laget inför helgens jackpott [Extern länk]


Dags för Åby Stora Pris och förstapriset på två miljoner ser ut att vara vikt för Propulsion. Alla har sett hans fenomenala avslutning i Hugo Åbergs där han flög fram via 1.07,5 sista 800 meterna. Vinnande Ringostarr Treb var dock enorm efter den inledningen och halva loppet i dödens. En oerhört imponerande prestation, en av de värsta jag har sett i Åbergs.

Den här gången behöver ingen oroa sig att ”Proppen” inte kommer att hinna fram då Kihlström har 3 140 meter på sig att ordna den saken. Nu kommer ingenting lämnas åt slumpen.

Det lär knappast bli lika hårt i mål som i fjol i duellen med Readly Express. Nej, allt talar för en ny storseger för firma Kihlström och Redén som lär vara rejält revanschssugna.

Minst lika klar

Den andra spiken är minst lika bra. Coktail Fortuna bombar till ledningen i den sjätte avdelningen och sedan är det slut över den korta distansen. Jag kan inte tänka mig att någon av de invändiga bråkar med Robert Bergh och den här fuxen var riktigt läcker när han vann på 1.09,8 på V75 senast. De värsta konkurrenterna har fått sämre spår (kolla spårstatistiken på stackars Baron Gift som får börja från dåliga lägen varje gång).  Spets och slut.

Tänk på att när det är V75-finaler brukar det bli rejäl körning i många lopp vilket gör att det kan hända ett och annat. Så räkna med en och annan holmgång.

Global Undecided är förstås bäst i V75-1 men jag målar på med sju streck. 

Stallkamraten Jaques Noir är på 1 procent (!) vilket är galet fel. Slår även ett slag för Exclamation Mark som var smällfin senast.


ANNONS: Nu kan du spela med Sportbladets experter på V86 och V75 - här går du med i laget inför helgens jackpott [Extern länk]


Välter favoriten

Vi provar att välta jättefavoriten Velten Versailles i V75-2. Holländaren är obesegrad i sex starter och har varit kanonfin, inget snack om saken. Han blir så klart svårslagen men jag glömmer inte vad Timo Nurmos har sagt om Istanbul Boko (missgynnad av hård bana och ovan lång distans senast) och blir det barfota runt om nu vill jag inte spricka på honom. 

Eldorado B., Ragazzo da Sopra och Ural i första hand i V75-3. Men jag säger glöm inte de formstarka skrällbuden Rush­more Face, Comanche Moon, ­Hazard Boko och Antonio Trot.

Johan Untersteiner tycker att Marcello Wibb har en riktigt bra chans att vinna igen. Hästen var kanonfin senast och har fortsatt toppform. Kan mycket väl springa en 1.11-tid och bli svårfångad.

Tale of Jacks var grym senast när han krossade konkurrenterna, nu kan det bli barfota. Kan mycket väl sänka alla i spurten. 

Bedövaren är Zizou som var ­heroisk som trea näst senast i V75 efter en tung resa och nu blir det återigen barfota runt om. Kan vara miljonskrällen. Missle Hill är en riktig ”bössa” som lekte sig runt på 1.10,5 senast. Men det var från ledningen och nu är det bakspår.

Sprintermästaren Tre Kwon Deo visade fortsatt toppform efter galoppen senast men har spår elva. Två tänkbara smällare är Patent Leather, som Frode Hamre säger är bäst av hans två och som han tror vinner när som helst bara hästen går felfritt, samt Zlatan som visade ruggiga fartresurser mellan galopperna senast. 

Travar Gocciadoros häst hela vägen lär han springa ruskigt fort.

Helgens tips

1. 6 Comanche Moon(Åby, V75-3)

Flög fram i en 1.10-avslutning senast. Kan skrälla nu.

2. 10 Tale of Jacks (Åby, V75-4)

Knallform och krossade senast. Kan sänka alla igen.

3. 2 Patent Leather (Åby, V75-5)

Tränar starkt. Vinner när som helst bara han sköter sig.

  Michael Carlssons V75-system

V75-1: 4–1–5–9–11–10 (2–8)

V75-2: 3–6 (5–1)

V75-3: 4–10–2–6–1–9–12 (11–5)

V75-4: 3–9–10–6–4 (1–11)

V75-5: 9–11–2–6–1–3 (10–12)

V75-6: 5 Coktail Fortuna (8–6)

V75-7: 9 Propulsion (4–5)

2 520 rader/1 260 kronor


ANNONS: Nu kan du spela med Sportbladets experter på V86 och V75 - här går du med i laget inför helgens jackpott [Extern länk]


Av: Michael Carlsson

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN